PS3 vai digiboksi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä TVkaista-aspa
TVkaista-aspa Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.03.2010
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 15
Frank kirjoitti:

Eli lähinnä leikkaa-liimaa-askartele -viritys.

No eihän se nyt ihan itsellänsä ilmesty se kuva siihen telkkariin 🙂

Frank kirjoitti:

Sopii kaiketi niille, jotka tykkäävät leikkiä johdoilla.
Entä jos kone on toisessa kerroksessa?

Jos televisio on eri paikassa kun laajakaista tai kone niin sitten on pari vaihtoehota:
1. Langaton kuvansiirto. Tietokoneeseen liitetään lähetinyksikkö ja televisioon vastaanotinyksikkö ja siirretään tällä tavalla kuva langattomasti paikasta toiseen. Tämän tyyppisiä langattomia kuvansiirtolaitteita saa useista kodinkone- ja tietokoneliikkeistä.
2. Miniläppäri. Liittää miniläppärin suoraan televisioon ja käyttää sitä TVkaistan katseluun. Miniläppäri saa yhteyden laajakaistaan WLAN:illa tai esim. datasähköadapterilla. Halvimmat miniläppärit maksavat noin 200 euroa, joten tämä vaihtoehto ei tule juuri sen kalliimmaksi kun lanaton kuvansiirto ja kaupan päälle saa sitten miniläppärin, mitä voi käyttää myös muuhunkin.

Frank kirjoitti:

Mutta mitä tarkoittaa ”yhteensopiva digiboxi” sillä se kuulostaa jo järkevämmältä?

Heti tähän alkuun täytyy sanoa, että kaikista suositeltavin vaihtoehto on digiboksin sijaan Sony Playstation 3 -pelikonsoli. Se maksaa alle 300e, siinä toimii peliohjain kaukosäätimenä ja siinä toimii TVkaista kaikilla kuvalaaduilla. PS3:lla pystyy sekä katsomaan suoratoistona netistä TVkaista tallenteita että ladattuja tallenteita ilman nettiä. TVkaista tallenteet voi ladata suoraan PS3:n sisäiselle kovalevylle tai muistitikulle esim. PC:llä ja katsoa PS3:lla telkkarista.

PS3 on monipuolisempi kun monet digiboksit eikä juuri sen kalliimpikaan. PS3:ssa on lisäksi Blueray-soitin leffojen katseluun, jos ne peliominaisuudet ei niin kiinnosta. Ainoa puute PS3:lla on se, että sen mediasoitin ei tue YLE:n tekstitystapaa parhaammalla 8 Mbps kuvanlaadulla. Tämä on valitettava puute Sonyn tekemässä softassa, joka muuten toimii hyvin. Kaikilla muilla kuvanlaaduilla YLE:nkin tekstitykset toimivat moitteitta.

Jos nyt kuitenkin välttämättä haluaa digiboksin, niin Motorolan VIP19xx -sarjan IPTV-digiboksit toimivat TVkaistan kanssa. Motorola toimii kuitenkin ainoastaan suoratoistolla ja silloihin vain parhaalla 8 Mbps kuvanlaadulla, mikä on haasteellinen nopeus saavuttaa luotettavasti ja toistuvasti Espanjassa.

T:TVkaistan asiakaspalvelu