PPeelle

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
pp kirjoitti:

Kaikkihan me tiedämme, että suomalaiset ovat kateellista kansaa. Kysyisinkin sinulta, että onko nyt niin, että kateus vain korostuu suomalaisten keskuudessa ulkomailla? Tähän tulokseen tulin, kun luin pari kommenttiasi. Mikä lie sinut noin katkeroittanut, mutta ihan sinulle tiedoksi, että esim. oma yritykseni menestyy täällä Suomessa hyvin ja täällä menestyvät myös ne monet remonttireiskat, lapsenlikat, putkimiespertit, jne. Ja tiedätkö, miksi he menestyvät? Ovat tehneet pitkään rankasti töitä ja hyvin tehty työhän poikii aina uutta työtä. Tätä kautta vuosien saatossa tulee sitten se menestyminenkin. Aina toki on joukossa niitäkin, jotka haaveilevat vuolevansa sitä kultaa, mutta nämä vuolijat tipahtavat kelkasta melko nopeesti. Jos jossakin vaiheessa elämää tämä remonttireiska tai putkimiespertti haluaisi ostaa esim. Espanjasta asunnon ja viettää siellä osan vuotta, niin eikö ole aika luonnollista, että siinä vaiheessa pitää myös miettiä, millä Espanjassa elämisen rahoittaisi. Nälkä se tulee auringon allakin, minulle ainakin:) Ja pitkän linjan yrittäjän ensimmäinen ajatus on hankkia se leipä sillä samalla tavalla, millä se on saatu Suomessakin. Kysymys ei siis ole siitä, että lähdetään rikastumaan, vaan yksinkertaisesti elannon hankkimisesta. Saatan olla vähän timo, kun yritin avata keskustelua yrittäjyydestä tällä foorumilla, mutta tulipa kokeiltua. Toivon todella, että Espanjan suomalaisyrittäjillä ei ole keskuudessaan sellaista kateutta, minkälaisen kuvan nyt sain. Sitä ei meillä täällä Suomessakaan ole. Olemme aika hyvin oppineet jo tuon verkostoitumisen. Ja hyvä niin.

Kiitos asiallisesta kirjoituksestasi, PP. Vastaan nyt Sinulle ihan puhtaasti omasta näkökulmastani. 🙂

Suomalaiset ovat kateellista ja kansaa ja täällä Aurinkorannikolla se on tullut ja tulee koko ajan näkyviin monessa monessa monessa asiassa. Täällä on selkäänpuukottajia, pahan puhujia, väärien ilmiantojen tekijöitä, huijareita ja ainakin 1000 erilaista kuppikuntaa, jotka kadehtivat toisiaan. Muistammehan taannoisen suomalaisten virallisten yhdistysten adressin, jolla he yrittivät kammeta rahoituksen pois yhdeltä viralliselta suomalaiselta organisaatiolta.

En tiedä olenko katkeroitunut, ehkä, mutta itse käytän sanaa ”väsynyt” tähän suomalaisten eripuraisuuteen ja kateuteen. Se ilkeys ja kateus ja vahingoittamisen halu on kohdistunut myös minuun, tosin vuosia sitten. Siksi asun erilläni, niiden mustalaisten keskellä, ja otan kontaktia suomalaiseen yhteisöön hyvin satunnaisesti ja harvoin. En käytä suomalaisia palveluja, koska en niitä tarvitse, en käy suomalaisten tilaisuuksissa jne. Tämä etäisyyden ottaminen on saanut minut näkemään asiat kauempaa, hieman vieraasta perspektiivistá ja siksi tietenkin näen ne erilaisessa valossa kuin ne, jotka elävät yhteisön sisällä.

Hienoa, että yrityksesi menestyy! Ja ihan itse sanotkin, miksi se menestyy. Yrittäminen on työtä, joka on tehtävä hyvin. Ja sama malli pätee jokaisessa maassa. Ja aivan kuten toteat, kullanvuolijat tipahtavat, joka maassa. Ja en minä oikeita, työnsä hyvin ja vastuullisesti hoitavia suomalaisia yrittäjiä vastaan koskaan ole protestoinut, vaan näitä ”vuolijoita” vastaan, jotka pilaavat myös teidän oikeiden yrittäjien maineen.

Pahoittelen, jos käyttämäni ilmaukset remonttireiska ym. sinua loukkaavat. Mutta mielestäni nimitykset kuvaavat näitä tyyppejä, jotka saapuvat tänne Costalle ja uskovat tekevänsä hetkessä helppoa rahaa. Nämä tyypit ovat niitä, jotka ottavat uraskasta etumaksun ja tarvikerahan, purkavat vessan, kylpyhuoneen, keittiön ja häipyvät. Jättävät jälkeensä keskeneräisen remontin, kasan roskaa ja hämmentyneen asiakkaan. Tai jotka tekevát työnsä niin kelvottomasti, että kaikki on purettava ja tehtävä uudelleen. Olen aivan varma, että Sinäkin olet heistä kuullut!

Ja kaikilla tänne tulevilla entisillä suomalaisila yrittäjillä ei suinkaan ole vain puhtaita jauhoja pussissaan: on ihan tunnettu tosiseikka, että 5 vuotta Costalla puhdistaa entiset synnit ja sen jälkeen voi taas aloittaa Suomessa ”puhtaalta pöydáltä”. Ja tuon 5 vuoden aikana voi sitten harjoittaa yritystoimintaa Aurinkorannikolla ilman lupia ja maksamatta veroja ja pimeän suomalaisen, asioista tietämättömän tai piittaamattoman, työvoiman kanssa. Ja näitäkin löytyy kasapäin.

Suomessa ehkä on jo opittu verkostoituminen ja sen tuomat edut. Costalla taitaa olla toisin-sen osoittaa jo se, että suomalaisella yhteisöllä ei ole niin paljon yhteispeliä, että saisimme Fuengirolan Kansainvälisille päiville kelvollisen ja edustavan osaston – ja tänä vuonna emme saa aikaiseksi minkäänlaista osastoa. Tuo osasto jos mikä olisi suomalaisille yrittäjille yhteinen näytön mahdollisuus, mutta ilmeisesti kateuden takia sitä ei saada aikaiseksi nyt tai koskaan.