PP

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
kojo kirjoitti:

devspain kirjoitti:
”Väärin meni!

Tällä kertaa _ei_ ollut tarkoitus puhua myöskään tupakoinnin haitoista, vaan siitä miten paljon poliittinen päätös generoi työttömiä espanjaan.”

Etpä ole älähtänyt työllisyyden puolesta silloin, kun PP:n kuplatalous romahti ja rakennusteollisuus pysähtyi Espanjassa jättäen työttömyyttä jälkeensä. Et ole myöskään huolestunut työttömyydestä pankkikriisien takia tai Zapateron palkanalennussunnitelmista.

Vasta sitten tekopyhyys nosti päätään, kun omaa pikku maailmaasi kolhaistaan; ei saakaan enää tupakoida mielin määrin. Ja miksei tupakoinnin haitoista saisi keskustella, nehän ovat varsinainen syy tupakkakieltoon?

PP:n kuplataloudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Itseasiassa PP:llä ei edes ollut mitään kuplataloutta!

Espanjan taloudelliset ongelmat ovat hyvin pitkälti kansainvälisiä ja jenkkilähtöisiä. Erityisesti asuntokupla. Se, että joku hullu on ostanut pankkien suosituksella tupla- ja tripla-asuntoja velaksi ja sitten valittaa, että vuokra ei kata edes lainan kuluja ei ole PP:n eikä tupakoitsijoiden syy. Se on ihan omaa hölmöyttä ja taitamatonta sijoitustoimintaa. Näitä rahansa tyrineitä pellejä en sääli pa*kan vertaa.

Jos nyt halutaan alkaa politikoida, niin melko paljon huonompaan jamaan espanjan on saattanut pelkurimainen takinkääntöpolitiikka mitä PSOE ajaa.

Se, että Espanjassa on palkanalennussuunnitelmia, on seikka, joka on kaksijakoinen. Toisaalta tavoite on nimenomaan ehkäistä työpaikkojen menetystä, mutta valitettavasti keino on väärä. Ainoa oikea keino olisi se, että valtio alkaisi nimenomaan nyt laman aikana tekmään työllisyyttä tukevia päätöksiä esimerkiksi seuraavin tavoin:

1) aletaan toteuttamaan (uusia ja mahdollisesti jäissä olevia) perusinfrastruktuuriin liittyviä rekennusprojekteja, sillä työvoima on nyt halpaa ja sitä on saatavilla, joten kustannukset ovat pienemät kuin nousukaudella ja samalla elvytetään taloutta työllisyyden lisääntymisen kautta.

2) lopetetaan pienyrittäjien ainainen kiusaaminen ja mahdollistetaan työllistäminen paremmin. Tämä ei kuitenkaan toteudu PSOE:n tavoilla, vaan nimenomaan typeriä lakeja (esimerkiksi tupakkalakeja) kumoamalla ja antamalla työnantajille paremat mahdollisuudet työllistää myös muilla tavoin (=esimerkiksi alentamalla työnantajan taysin kohtuuttomia maksuja erityisesti pienyrittäjien kekuudessa ja lopettamalla totalisen kohtuuton finiquito-järjestelmä). Espanjan suurin voimavara, autonomot, ovat pahimmassa jamassa juuri näiden ongelmien vuoksi ja PSOE on ollut vain huonontamassa tilannetta.

Ai niin. Olenko muuten sanonut, että juuri minun pitäisi nyt päästä tupakoimaan mielin määrin?

Ja korjataan sekin, että

Vilperi:
>Se ei ole demokratiaa vaan diktatuuria niinkuin ”vanhatyttö” tuolla aiemmin toi julki.

Se taisin olla minä, joka toin tuon sanan esille eikä ”vanhatyttö”.

Ja vielä kiusaksi sanottakoon se, että oli kyllä aivan mahtavaa käydä juuri äsken lähibaarissa nautiskelemassa ”Rocky Patel Vintage 1990 Torpedo”! (Arvostelu täällä..)
Tules Vilperi tänne rannikolle käväisemään, niin otetaan porukassa sessio!