potut pottuina

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Jorgeco kirjoitti:

Arnold kirjoitti:

[quote=Tuumailija]Ainoa terveellinen asia perunoissa on c-vitamiini, jota on pelkastaan varhaisperunoissa ja perunoiden kuorissa.

Näinkö on? Voipihan tietysti olla, että tutkija Jari Valkonen raportoi ”Iltapösilölle” aivan vastoin parempaa tietoa, eikä myöskään mitään linkkejä minkäänlaisiin tutkimusabstrakteihin ollut esittää, mutta tällaista sinne nyt kuitenkin oli präntättynä:

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010062911957018_ru.shtml%5B/quote%5D

Mahtaskohan Valkonen olla MTK:n palkkaama. Kenen lippua kannat sen lauluja laulat.
Perunassa ei todellakaan ole mitään arvokasta, mikä puolustas niiden syöntiä.[/quote]Saattaapa ollakin MTK:n palkkalistoilla, mutta eipä sinullakaan siitä taida mitään erityistä näyttöä olla.

Perunassa on arvokasta se, että se on edullista, mutta hyvän makuista ruokaa, jota voi käyttää monella tavoin.

Kyllä minä tiedän varsin hyvin, että perunalla on melko korkea glygeeminen indeksi, mutta aivan tavallisten keitettyjen perunoiden glykeeminen kuorma (joka lasketaan tuotteen glykeemisen indeksin ja nopeiden hiilareiden suhteesta) ei puolestaan ole niin kovinkaan mittava. Kaksi kiloa salaattia ja 700 grammaa perunoita tuottaa saman glykeemisen kuorman. Niin että ajattelin kyllä jatkossakin popsia perunoita.

Vaikka suomalaiset näyttävätkin olevan hyvää vauhtia siirtymässä ulkonäön ja 2-tyypin diabeteksen suhteen kohti virtahepojenkkejä, niin en silti oikein jaksa syyttää siitä perunaa sellaisenaan. Aivan toinen juttu sitten on, jos ne perunat on aina saatava öljyssä uppopaistettuina tikkuina, tai sipseistä nyt puhumattakaan, kun 200 grammaa perunalastuja vastaa glykeemiseltä kuormaltaan 700 grammaa keitettyjä perunoita.

Jos ihminen noin muuten syö terveellisesti, niin tuskinpa kukaan saa itseään lihotettua jokinorsuksi pelkällä perunalla. Olut onkin jo sitten aivan toinen juttu, mutta kukas nyt sitä lähtisi vastustamaan samalla meiningillä kuin perunaa vastustetaan? 🙂