positiivisuutta kehiin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Tuli tämän keskustelun myötä mieleen liikuttavan kaunis muisto viime syyskesän päivästä , tai oikeammin aamusta. Itse hyvänä ja hurskaana ihmisenä olin Fugen Plaza de la Constitucionilla odottelemassa että kirkon ovet avattaisiin ja pääsisin sisään. Kiittämään kauniista päivästä, eilisestä , huomisesta, ja koko elämästä Espanjassa. Siinä odotellessa istahdin tarjolla olevalle penkille ja vieläkin liikutuksen kyyneleet tulevat silmiini kun näen mielessäni silloisen ihmeellisen kauniin näyn.
Viereisellä penkillä istui kaksi ilmeisesti itsensä ja elämän kanssa täysin tasapainossa olevaa miestä.
Heillä oli niin sanoakseni homma hanskassa. Heillä oli imaisjakelulehti luettavana, tästä päättelin että herrat ovat sivistyneistöä , osaavat ja haluavat lukea ja pysyä ajan tasalla. Jo aikaisin aamulla lukevat uutislehteä mikä ei ole Espanjassa tavallista, yleensä herrojen kädessä näkyy rahvaanomainen urheilulehti Marca. Iloni oli vielä täydellisempi kun kuulin herrojen puhuvan suomea.
Kyllä Pisa tutkimus on oikeassa , suomalaiset ovat sivistyskansaa.
Kaikesta näki että herrat ovat vaatimattomia ja säästäväisiä , he eivät vaatteilla koreilleet , olivat varmaan mieleltään vihreitä ja luonnonvaroja säästääkseen nukkuneet yönsä ulkona , ehkä rannalla lämpimällä hiekalla. He olivat ilmeisen vaatimattomia luonteita koska nauttivat omia eväitä ulkosalla.
Eikä mitään vuosikertaviinejä vaan punkkua pahvipurkista ja olipa heillä joku juomasekoituskin parin litran kokispullossa. Mikä idylli.
Olisin mielelläni jäänyt sivusta seuraamaan herrojen hersyvää keskustelua siitä , mitä aktiviteetteja he päivän varalle keksisivät, mutta näin kirkon ovien avautuvan ja pakottauduin jättämään mielenkiintoisen näyttämön ja keskustelun joka ikävä kyllä jäi hyvin mielenkiintoiseen vaiheeseen, ratkaistavana oli juuri kuka oli Bolingerin kovin kundi ja kuinka eilen oli pari engelsmannia meinannut saada turpiinsa.
Mutta aiheeseen, tässäpä nyt positiivinen kertomus parista maanmiehestä jotka olivat löytäneet paikkansa maailmasta ja Espanjasta. Heillä ei tuntunut huolia olevan, tuskin ajatustakaan käydä kyselemässä konsulilta kyytiä Suomeen. Vapaina kuin taivaan linnut he aloittelivat taas uutta päivää , aurinko paistoi ja kaikki oli maailmassa niinkuin olla pitikin.