Polyteismiä

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Arnold kirjoitti:

vanhatyttö kirjoitti:

Ihan hyviä ajtuksia nuo tietenkin ovat. Homoparit ovat luonnonvastaisia ja abortti on aina murha. Ja naisten kuuluu olla kotona ja huolehtia perheen hyvinvoinnista. Mutta eiköhän nämä kuuluu viime vuosituhannelle, nyt eletáán jo 2000-lukua.On aika turhaa puhua globalisaation aikana nationalismista. Vaikka siihen suuntaan kieltámáttä maailma on ajautumassa Italian, Ranskan ja Tanskan viitoittamana.

Duodanoin… Jos läntätään maailmankartta seinälle ja katsotaan se käsite ’maailma’, niin eiköhän valtaosa siitä värity ajatuksineen tuolle viime vuosituhannelle. Melkoinen läntti jopa sille sitäkin aiemmalle ajanjaksolle.

Globalisaatio on pelkkä klisee, jolla suurpääoman konsulentit vedättävät sitä ihmiskunnan lukutaitoisempaa puoliskoa. Helppoa kuin kanojen hypnotisointi. Lukutaidottomista sitten pitääkin huolen toinen toistaan kirjavampaa taikauskoa viljelevä papisto.

Jos maailman nationalismista puhutaan, niin olisikohan syytä ottaa puheeksi vaikkapa sellaiset tekijät kuin Venäjä, Kiina, Intia ja Yhdysvallat; ja sekaan sotkemaan vielä juutalaiset Israelin laajentumispyrkimyksineen? Italia, Ranska ja Tanska ovat maailmankartalla todella pieniä vaikuttajia.[/quote]

Ymmärrän toki ajatuksesi Arnold, mutta olen sen verran liberaali, että kannatan ihmisten ja ajatusten liikkumisen vapautta ja EU:ta periaatteessa. Sehän parhaimmillaan poistaisi rajat ja sitä myötä vanhat vihamielisyydet ainakin täáltä meidän mantereelta. Tiukka nationalismi lisäá erilaisia barrikaadeja ja rajoja ja luokitteluja ja niistá sitten seuraa pelkkäá kársimystá kaikille. Tuommonen oman uskonnon korostaminenenkin ja sen ainoana oikeana maailmankatsomuksena pitäminen on sekin tuonut vain pelkkáä pahaa maailmaan. Ilolla tervehtisin, jos Eurooppa palaisia vanhaan Rooman systeemiin monine jumalineen! 🙂