Politiikkaa ja jalkapalloa…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Ahtisaarelle Nobel-palkinto Politiikkaa ja jalkapalloa…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä La Cruizer
La Cruizer Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238
santiago kirjoitti:

Kun ette ymmärrä en rupea selittämäänkään,mutta kyseiset palkinnot jaetaan puhtaasti suurvaltapoliittisista näkökulmista.
Selitetään sen verran ,että tsekatkaa mistä tulee kehut ja mistä vittuilut.
länsi/ venäjä,kosovo/georgia
Näin raadollista se on.

Tietämättömyyttäni en ota kantaa sen suhteen oliko Ahtisaari paras mahdollinen palkinnonsaaja, mutta sen verran kai on selvää, että hän on toiminut muuallakin rauhan hyväksi kuin vain Kosovossa. Ja kun palkinto viime vuonna annettiin ympäristösyistä, niin kuvittelin että se meni ihmisille jotka olivat työskennelleet mm. maapallon lämpenemistä koskevien kysymysten parissa, riippumatta poliittisista suuntaumisistaan.

Se, että joidenkin espanjalaisten lehtien mielipidepalstoilla ollaan tämän vuoden rauhanpalkintoon tyytymättömiä, ei mielestäni tarkoita sitä, että espanjalaiset ovat yleisesti tällä kannalla. Esim. omalla työpaikallani minua onniteltiin palkinnon johdosta, eikä kukaan yhdistänyt asioita ”yksityinen henkilö toteutti kouluampumisen” ja ”yksityinen henkilö edisti rauhaa”. Mainitsen nyt vielä, että työkaverini eivät ole mitään mielistelijöitä, vaan asioista osataan kyllä kiistellä tarvittaessa. Mutta Ahtisaaren työn ja kouluampumisen yhdistäminen olisi vähän sama asia kuin sanoa ettei Cristiano Ronaldo ansaitse Kultapalloa koska portugalilaiset ovat keskimäärin ylipainoisia. Sainpas liitettyä jalkapallon tähän vaikka vähän mutkan kautta… 🙂 Ja pahoittelen, jos portugalilaiset eivät olekaan keskimäärin ylipainoisia, se oli puhdas veikkaus. 🙂