poikkeava mielipide

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma YLLÄTTÄVÄN MATALA TASO poikkeava mielipide

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
santiago kirjoitti:

Tässä eräänä päivänä kauppareissulla tuli eteen elävä esimerkki siitä miten oikeasti rakastavat vanhemmat jäjestävät lastensa koulunkäynnin.
Kassajonossa oli sisko ja veli, jotka puhuivat suomea. Päällä molemmilla oli englantilaisen yksityiskoulun koulupuku, lapsukaiset olivat ilmeisesti juuri koulusta tulossa ja hakivat välipala juomista. Ja minkä panin myös tyydytyksellä merkille, oli asiallinen koulukyyti, kuljetusvälineenä uudenkarhea Range Rover. Olisiko äiti ollut kuskina , varmaankin , koska kunnon perheissä lapsia ei jätetä heitteille avain kaulassa , vaan äiti jää kotiin huolehtimaan rakkaimmistaan.

Tämä nyt varmaan on sinun sarkasmia, eikö olekin 😉 Mutta todenpuhuen, jos minulla olisi peruskouluikäisiä lapsia ja niin paljon rahaa, että voisin maksaa yksityiskoulun vuosimaksut, niin en todellakaan laittaisi lapsiani suomalaiseen kouluun Espanjassa. Paitsi, jos olisin táállá vain lyhyen ajan. Tuolla rahalla, jonka perhe maksaa lastensa koulunkäynnistá Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa, saisi lapsosille koulupaikan kansanvälisistá kouluista, joissa opetetaan paljon muutakin kuin pakkoruotsia ja suomen historiaa. Ja joissa on kansainválinen ilmapiiri. En suostuisi maksamaan siitá opetuksesta, joka suomalaisille kuuluu ihan ilmaiseksi. Kyllä miná ymmärrän, että ulkomailla on kustannuksia koulun pitámisestä, mutta siltiki.

Ja niin paljon kuin suomalaista peruskoulua kehutaankin, on se vain ja ainoastaan peruskoulu eiká yhtáán mitään muuta. Peruskoulun paperilla voi heittää kuikkaa kun sen jálkeen on käynyt jonkun muun koulun, todistusta tarvitaan tasan yhden kerran – silloin kun haetaan peruskoulun jälkeisiin jatko-opintoihin.

Ja kun ajatellaan, mitä elámän eváitá suomalaiset lapset siellä peruskoulussa saavat, niin aika lyhyt se lista on. Kielten alkeet, suomen historiaa, áidinkielen alkeet, pakkoruotsin alkeet, hieman saksaa tai jotain muuta kieltá koulusta riippuen. Ainakaan tilastojen mukaan lapset eivát opi käytöstapoja ja omien havaintojeni perusteella eivát myöskáán kansainválisyyttä, pikemminkin nurkkapatriotismia. 🙁