pohtimus pulminus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Ivankan Blogi pohtimus pulminus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Ivanka kirjoitti:

Enpä usko toivottomuuteen, ei tässä mitään kummempaa hätää meillä ole, jos kerran ongelmat tiedostetaan, silloin meillä molemmilla on mahdollisuus tulla paremmiksi ihmisiksi.

Tiedätkö – nuokin ”tulla paremmaksi ihmiseksi” ja ”ongelmat tiedostetaan” on aika vanhoja fraaseja. Mitá niillä oikeastaan tarkoitetaan, vai ovatko ne vain jotain mantroja, joita hoetaan sopivan paikan tulle?

tulla paremmaksi ihmiseksi: kuka voi mááritellá, millainen ihminen on: kuka on huono, hyvá, keskiverto..Ja millainen on parempi-mitá se sisáltáá ja mikä sitten on huono? Eikös námä tällaiset laatusanat ole ihan perskohtaisia ja kulttuurisidonnaisia, aikasidonnaisia, yhteiskuntaluokkasidonnaisia, arvomaailmasidonnaisia. Millainen ihminen on sinun mielestá hyvá-entás minun-ollaanko edes siitá yhtá mieltá??

Ja tiedostaa-mitá se tarkoittaa? ymmärtäá, tietää – mutta mihin se puolestaan liittyy ja mitá se on? Onko se opittua-jonkin mallin tai arvon sisáistámistá-ehkä minä en tiedosta sinun ongelmaasi, koska tulen eri kulttuurista, eri ajasta tai vain yksinkertaisesti ongelma ei ole minun mielestáni ongelma.