Pitkästä aikaa muisti

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Nyt käyttikset vaihtoon Pitkästä aikaa muisti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Rockford
Rockford Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.08.2007
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 16

Pitkästä aikaa muisti kurkata tännekin kunnolla, täytynee taas hiukan vastailla ja valistaa 🙂

santiago:
Jos et ymmärrä jotain sanaa tai termiä, niin osaat kai kysyä – tai vaikka katsoa hakukoneella?

KL 24.4.:
En sekoita. Tässä säikeessä nyt puhuin nimenomaan yksityishenkilön käytöstä.
Tuo ”asian ytimesi” on kovin väärä ja asenneongelmasi paistaa pahasti läpi, vaan ei siitä sen enempää, emme ruoki trolleja nyt.
Se teidän rohkea linuxmies olisi voinut aivan hyvin katsoa jonkun toisen koneella apuja ellei itse saa ratkottua eikä teistä kukaan osannut/halunnut muutenkaan jelpata.

”Koska elämme markkinataloutta niin kukaan ei sijoita marginaaleihin”
Höpöhöpö.
Ei se vaadi mitään sijoitusta että annettaisiin kehittäjille speksit laitteesta ja rajapinnasta millä sitä voi käyttää.
Enintään joku yhteyshenkilö että saa tarkennuksia niitä tarvittaessa – samalla voi antaa palautetta ja bugitietoja itse laitteen valmistajalle, se hyödyttäisi heitäkin.
Kernelgurut ovat tammikuussa 2007 tarjonneet tekevänsä ne ilmaiseksi, jolloin valmistaja voi keskittyä itse niihin winukan ajureihin missä riittääkin viilaamista ja kaikenmaailman sertifiointien hakemista.
Tästä voi lukea tarkemmin – http://kerneltrap.org/mailarchive/linux-kernel/2007/1/30/49154
Ja kuinka se jatkuikaan siitä eteenpäin sekä edelleenkin, tietoa löytyy täältä – http://www.linuxdriverproject.org/

Hot 29.4.:
Ei tarvitse välttämättä muokata partitioita.
Pysyvästi jos asentaa niin silloin tietysti olisi hyvä olla omallaan.
Mitä tulee joskus asennuksessa tapahtuviin ongelmiin niin ei se ole mitenkään ennenkuulumatonta millä tahansa käyttiksellä.
Mitä tekee w-käyttäjä jolle iskee kesken asennuksen eteen bluescreen?
http://img.photobucket.com/albums/v68/martinlest/STOP.jpg
Vaan nyt kun eletään tässä tilanteessa että microsoft-vero kerätään lähes kaikista (kannettavista) koneista ja pakkosyötetään se siellä esiasennettuna.. mutta annas kun koneen hankkinut päättääkin asentaa sen uusiksi tai päivittää seuraavaan versioon. Varsinkin jos on ei ole osannut tai unohtanut tehdä itse ne palautuslevyt heti koneen saatuaan..

ursulakatariina:
Kerrotko hiukan mikä siinä sinun mielestäsi aloittelijan osalta tökkii?
Itsellä kun on ollut aivan päinvastainen kokemus heidän kanssaan ja ovat pitäneet helpoimmassa päässä olevana, varsinkin Gnomella käyttäessä.
Komentoriville heitä on turha yrittää _käskeä_, jos ei onnistu niin silloin se ei onnistu. W-maailman hiirikeskeisyys on tehnyt tehtävänsä.
Niille joilla shellin käyttö on ok suosittelen että lisäävät ns. quaketerminaalin jonkun hotkeyn taakse – Gnomella Tilda, KDE:ssa Yakuake.
Tuoreen Mandrivan otin jo talteen, vielä kun olisi jossain välissä sopivasti aikaa muistaa testata sekin.

devspain:
Commandlinefu:lle kaveriksi – http://www.shell-fu.org/
Punahattuun (saati Fedoraan) en ole juurikaan koskenut sitten kuutosversion, muistaakseni kakkosversiosta aloitin kun rpm julkaistiin.
Itse käytän enimmäkseen yhdistelmää Debian + BSD:t, Slackwareenkin voisi vielä palata.

Hot / devspain 4.5.:
”Joku tapauksessa komentokielen keksijälle annetaan arvosana 4-.”
Muistellaanpa nyt hetki mistä on lähdetty: Lähes viisi vuosikymmentä sitten Unix-koneista.
Ei silloin ollut mitään graafisia kilkkeitä, komennot tehtiin tekstipohjalle ja mahdollisimman tehokkaasti; yksi komento tekee yhden asian ja niitä voi vapaasti yhdistellä toisiinsa.
Se, että w-koneille tuli vuonna 2006 ”PowerShell” kertonee omaa kieltään kuinka tarpeellinen tehokas komentorivi on, myös sillä puolella maailmankatsomusta.

”… löytyy satoja versioita ja jakeluja”
Tätähän vain kaupallisen puolen edustajat eivät ymmärräkään.
Koska se on standardoitu ja helposti muunnettavissa omiin tarkoituksiinsa niin tietysti monet haluavat tehdä siitä juuri oman versionsa.
Hieno homma niche-alueille, mutta ikävämpi jos odotetaan että se säilyisi ikuisesti tyypillisesti pienen ylläpitäjäryhmän varassa.
Ei silti hätää, aina voi vaihtaa toiseen. Yleensä riittää että paketoi kotihakemistonsa ja mahdolliset asetukset /etc:n alta, asentaa uuden, siirtää ne sinne ja taas mennään.

Asiaan liittyen – http://www.linuxfoundation.org/collaborate/workgroups/lsb

devspainin lista paketeistahan on periaatteessa ollut jo pitkään olemassa.
Monien jakeluiden asennusvaiheessa kysytään että minkälaiseen käyttöön haluat ja tempaistaanko tällainen valmis paketti siihen sopivia softia mukaan itse käyttiksen kanssa. Tai ei edes kysytä ja kaikki on jo valmiina peruskäyttäjälle, tämä varsinkin dvd-kokoisissa jakeluissa. Heilurin toisessa päässä vastapainona Puppy Linux, joka mahtuu edelleen alle sataan megaan kaikkinensa ja on heti käyttövalmis.
Serveripuolella esim. LAMP-asennukset voi helposti tehdä automaattisesti. Ai mikä se on? – http://en.wikipedia.org/wiki/LAMP_(software_bundle)

Masa P:
Voit ladata ja ajaa virtuaalikoneessa. Ne voi myös yhdistää niin että toisen järjestelmän softat löytyvät samoista valikoista eikä tarvitse erikseen vaihtaa tai pitää eri ”ikkunoita” auki niille.

Itse suosin usb-tikulta ajamista rompun/dvd:n polttamisen sijaan ettei tarvitse odotella optisen median hakuaikoja.
http://unetbootin.sourceforge.net/ on helppokäyttöinen softa jolla tehdä käynnistyskelpoinen usb-tikku monista eri jakeluista.

Mainitaan nyt tässä yhteydessä vielä yksi erilainen mahdollisuus tehdä testauskäyttöön asennus; wubi.
Se asentaa w-koneelle kaveriksi *buntun ilman että tarvitsee tehdä erillistä partitiota tai paljon mitään muutakaan kuin napsutella muutaman kerran hiirellä.
Tekniikkana tässä ei käytetä virtuaalikonetta vaan levykuva kopioidaan paikalle sellaisenaan ja lisätään käynnistysvalikkoon mahdollisuus lähteä liikkeelle sieltä.
Levykuvia kun voi käsitellä ns. loop-laitteena tiedostojärjestelminä.
Wubin poistaminen tapahtuu aivan kuten minkä tahansa muun softan asennuksen, lisää/poista sovellus-listasta.
http://wubi.sourceforge.net/

”Rohmuaako ko Ubuntu paljon tilaa?”
Mikä on tänä päivänä paljon kun tuhannan gigan levyjä saa noin 80 eurolla?
Mahtuu tarvittaessa alle sadan megan, mutta järkevään käyttöön parempi varata neljä gigaa tai enemmän. Tietysti kaikelle omalle datalle sitten lisää erikseen, mutta sehän ei ole enää käyttöjärjestelmäkohtainen asia.

KL 12.5.:
Tämä uskomaton kahden vastauksen turautuksesi osoittaa sen luokan tietämättömyyttä ja/tai tahallista huonon lietsontaa (=typeryyttä jos suoraan sanotaan) että en viitsi edes vastata kuin pieneltä osalta, kerron alla parit faktat.
Yksi MS:n käyttämä taktiikkahan on FUD – Fear, Uncertainty, and Doubt. Täsmälleen sitä tuo höpötyksesi on.

1- Virustorjuntaohjelmia on.
Monissa paikoissa nimenomaan serveripuolella/välimuistissa poistetaan virukset sähköposteista/verkkosivuilta ennen kuin w-koneiden käyttäjät pääsevät niihin käsiksi.

2- Rootkitit ovat paljon, paljon suurempi ongelma w-puolella.
Se, että niitä on kaikille alustoille on tosiasia, mutta niiden kehitys on jo siirtynyt kohti rautaa.
Siinä vaiheessa on aivan yksi lysti mitä käyttistä ajat, koska se ei kuitenkaan näe mitä siellä vielä sitäkin alempana pyörii.

3- Tuo ruotsinkielinen höpötys on sitä itseään, höpötystä. Ei mitään faktaa tai tietämystä näy olevan.
Lähettää launcherin oo.org writeriin mailissa ja mitä sitten? Muista nyt että se ei toimi kuten wööördisi, eikä siinä ole sellaisia aukkoja tai pääsyjä pääkäyttäjän tasolle.
Tyhmää käyttäjäähän ei voi vaihtaa, mutta silti normaalilla ei-admintunnuksella toimiva ei saisi järjestelmäänsä tuhottua aivan vahingossa.

Unohtamatta tietysti suurinta syytä ihmisten kankeuteen vaihtaa käyttistä, puhelinta, melkein mitä tahansa – laiskuus.

Jos tämä ketju nyt vielä jatkuu niin yrittäkää siellä w-maailmassakin pitää ne huhut ja muu puppu sukassa, pysytään tosiasioissa niin ei kenenkään tarvitse turhaan kiehua.