Pitkäkestoinen muutos

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat koulusta Pitkäkestoinen muutos

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Tärkeä asia, todellakin… eli koulu ja opiskelun järjestäminen yleensäkin on monelle lapsiperheelle yksi tärkeimmistä, ellei tärkein, peruste asuinpaikan valinnan suhteen.

Aikoinaan Espanjaan tullessamme asetuimme ensin nimenomaan Torreviejaan, mutta kouluikäisten lasten kanssa asia ei olekaan aivan niin yksinkertainen. Totesimme sen käytännössä ja päätös muutosta Fuengirolaan oli selvä.

Kansainvälisiä kouluja löytyy paremmin, mutta ne eivät järjestelynä välttämättä sovi kaikille perheille. On siis ymmärrettävää, että monet Suomalaiset lapsiperheet hakeutuvat Fuengirolaan, koska siellä on Suomalainen koulu.

Periaatteellinen ongelma on juuri siinä, että pääsosa lapsiperheistä jo on Fuengirolassa, vaikka muillakin alueilla suotaisiin kuuluvan lasten iloista temmellystä.

Moni muuttaisi sinne ja toinen tänne – jos olisi koulu. Ja vastaavasti, moni muuttaa Fuengirolaan juuri siitä syystä, että siellä jo on toimiva suomalaiskoulu.

Kumpi oli siis ensin – muna vai kana…?

Kouluasiaa funtsiessa kannattaa muistaa myös se, että myös lapset tarvitsevat kavereita ja harrastuksia ympärilleen, aivan kuten aikuisetkin… lasten ”leikkikavereina” aikuiset eivät jaksa kovin kauaa kiinnostaa 😀

Päätös asuinpaikasta Espanjassa on useimmiten tietoinen valinta muutenkin ja sitä ei tehdä aivan ilman perusteita eikä ”edellisenä päivänä” …samaten opiskelun lukukausilla on omat rytminsä sekä Suomessa että Espanjassa.

Tästä on helppo vetää se johtopäätös, että yhtälö on sunteellisen vaikea ja haasteellinen – jos siis muuallekin kuin Fuengirolaan halutaan saada pitkäjänteisesti toimiva suomalaiskoulu, jonka olemassaolon varaan perheet voivat suunnitelmiaan rakentaa.

Jos joku tai jotkut sellaista asiaa rupeavat puuhaamaan, niin tie on varmasti kivinen ja pitkä, eikä mitään valmista tapahdu hetkessä… mutta jos kivirekensä jaksaa vetää ja mukaan tulee riittävästi apujoukkoja, niin tokihan siinä mahdollisuudet on olemassa, erityisesti, jos jo Aurinkorannikolla toimiva suomalaiskoulu on hankkeessa mukana.

Heillä jos kellä on kokemusta vaikeuksienkin kautta nostaa pienen pieni sekaluokkainen opin ahjo toimivaksi ja pirteäksi kyläkouluksi – jonka ympärille on kaiken lisäksi rakentunut toimiva sosiaalinen verkosto aikuisillekin.

No olipas tässä taas pohdiskelua, heh.. 😀 …mutta ajatukseni perustuvat perheeni kolmen kouluikäisen päivittäisestä kiikuttamisesta Aurinkorannikon Suomalaiseen Kouluun opintielle jo 90 -luvun alkuvuosista lähtien.

Lämmin kiitos Suomalaiselle Koululle ja sen henkilökunnalle kaikista noista vuosista!