Pistetään työn alle

Uusimmat Keskustelu Aktiviteetit Bilenurkka ORKKISOPPAA 29.08.2007 Pistetään työn alle

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

OK. Pistetäänpä työn alle jonkinlainen dokumentti…

Palaan siis asiaan uudella topicilla kunhan ensin saan jostan aikaa kirjoittamiselle.

Tulen kirjoituksessani kommentoimaan Linuxin suhdetta Windowsiin ja MAC:n ja oletan, että perinteiseen tapaan se kirvoittaa valtavasti kommentteja siihen, että mikä on paras. Se ei ole kuitenkaan tarkoitus, vaan on tarkoitus antaa puolueettomasti ja lyhyesti kommentteja em. käyttöjärjestelmistä.

Devspainillä on kokemusta Linuxin käytöstä alkaen Slackware 0.69:stä (vuodelta ”yks ja kaks”), nykyään käytössä on Fedora 7 kaikessa työkäytössä (toimistosovellukset, ohjelmistokehitys, palvelinalusta, tietokannat, graafinen suunnittelu jne..). Windowsia käytän ainoastaan kannettavassa ja siinäkin ainoastaan sen vuoksi, että joskus tarvitsen tutkia erilaisia asiakkaan tarpeita ja ongelmia Windows alustalla.
Windowsista kokemusta on kertynyt versiosta 2.0 (DOS 3.x ajalta) alkaen sekä MAC:stä vuodesta 92 lähtien, mutta päättyen viimeisiin käyttökomemuksiin parin vuoden takaa. Näiden lisäksi Devspain on käyttänyt (ja ohjelmoinut) mm. Sun Solarista, AIX:ia, Sco Unixia, Berkley Unixia, VAX V5:ttä, Philips 9200X/RPG:tä, CPMää, IBM DOS:ia, MS DOS:ia, Commodore 64:ää ja muutamia muita historiallisia systeemejä sekä hieman uudempia käyttöjärjestelmiä kuten esimerkiksi Symbiania (mm Nokia puhelimiin).

Devspain palaa asiaan mahdollisimman pian ja toteaa jo nyt, että kerran totaalisesti toimistokäytössä Linuxiin siirryttyäni en ole sitä katunut ja Windowsiin ei ole paluuta.