Piraattimyyntikanavan alkuperä selvitetty.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Miinoja rannikolle Piraattimyyntikanavan alkuperä selvitetty.

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa;

Jos sitä ollaan rehellisiä, niin ei olisi kiva olla neekeri; ensin tullaan henkikaupalla pikku paateilla suuren meren yli ja josta vielä maksetaan itsensä ”kipeäksi”. Sitten kaikki niin paikalliset kuin turistit vielä vinoilevat kaupanpäälle, kun kaupataan tuotteita henkensä pitämiseksi. Näkyy myös jo kilometrin päähän, ettei olla ihan paikallista väestöä ja siksi ehkäpä kukkahattuiset tätimme ja sauvakävelijämme ovat kansana etuoikeutetussa asemassa verrattuna näihin mustiin katukauppiasiin. Paikalliset vain ehkä nauravat meille salaa selkämme takana?

Hesari 28.12.2006:

”Kanarialle tullut yli 30 000 laitonta maahanpyrkijää tänä vuonna

Kanariansaarille on tullut Afrikasta reilut 30 000 laitonta maahanpyrkijää tänä vuonna. Viranomaisten mukaan kymmenistätuhansista pyrkijöistä lähes joka kuudes menetti henkensä merimatkalla, jonka pituus saattaa olla jopa 2 000 kilometriä.

Noin 6 000 maahanpyrkijää on tänä vuonna saanut surmansa, kun taas Kanarialle on päätynyt 31 400 ihmistä. Espanjaan ja muualle Eurooppaan tähtäävät afrikkalaiset lähtevät paremman elämän toivossa liikkeelle muun muassa Senegalista ja Mauritaniasta.

Laittomia maahanpyrkijöitä on tänä vuonna ollut yli kuusi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Ihmissalakuljettajat käyttävät entistä suurempia veneitä, joihin mahtuu satakin ihmistä.

Noin 600 ruumista on löydetty Afrikan mantereen ja Kanariansaarten edustalta. Kanarian siirtolaisuudesta vastaavan varajohtajan Froilan Rodriguesin mukaan todellinen surmansa saaneiden määrä on kuitenkin kymmenisen kertaa tätä suurempi. ”Me puhumme dramaattisesta määrästä kuolleita”, Rodrigues kertoi Cadena Ser -radiolle.

Marokon rajojen kiristyneet turvatoimet ovat saaneet aikaan sen, että yhä useampi lähtee merimatkalle joka on nopeampi ja halvempi kuin aiemmin käytetyt maareitit Pohjois-Afrikkaan. Eurooppaan pyrkijöiden määrä on kasvanut huomattavasti siitä huolimatta, että EU valvoo Länsi-Afrikan rannikkoa mereltä ja ilmasta käsin.”