Piraatteja muuallakin

LINKKI

samujose
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 25
jhatinen kirjoitti:

Missään muualla kuin Espanjassa, Fuengirolassa en ole törmännyt myyjiin, jotka perustavat myyntipaikkansa myyntialueen kulkutielle. Missään muualla en ole törmännyt piraattitavaran julkiseen ja häiritsevään myyntiin rannalla ja ravintoloissa. Kun vastaan kohteliaasti: Ei kiitos – menee pieni hetki, kun toinen saapuu paikalle.

Esimerkiksi Leytonissa (Lontoossa) on Asda supermarketin kulmilla aina vähintään 5 kiinalaista myymässä CD levyjä ja DVDtä. Sanovat näitä myyntirenkaita pyörittävän ammattirikolliset ja kadulla myyvät ovat useimmiten laittomasti maassa. Eli ei ainoastaan turistipaikkojen ongelma (Leyton ja Stratfordin ympäristö ei ainakaan vielä ennen olympialaisia ole turistien visiittilistalla).

Katsooko Lontoon poliisi asioita läpi sormien? Ei. Mutta terroristien ja puukoin varustautuneiden teinien jahtaamisessa on tarpeeksi tekemistä, joten resursseja ei aina riitä katumyyjien tarkistamiseen. Lisäksi Lontoossa nuo myyjät toimivat usein tiimissä, eli on aina kaveri tai kaksi tsekkaamassa josko näkyy poliiseja.

En tiedä hoitaako kauppaa Aurinkorannikolla mafia tai mikä, mutta olettaisin toiminnan olevan samalla tavalla järjestettyä ja ravintoloiden omistajat saavat ehkä pienen provikan kakusta, jos kerran myynnin omissa tiloissaan sallivat.