PIN

LINKKI

bhajee
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 70
Vastauksia: 2570
kris kirjoitti:

1. Espanjassa ei toistaiseksi ole sirukortteja (näin ensimmäiset tän vuoden toukokuussa ja toistaiseksi vain yhdellä pankilla), joten tuo PIN tunnuksen näppäileminen on toistaiseksi vain ulkomaalaisten murhe.

Se PIN ja siruhan ei sinänsä ole missään tekemisissä toistensa kanssa.. mulla ei ole yhtään sirukorttia, silti kolmessa kortissa on PIN. Sitä ei tosin koskaan täällä ole kysytty (paitsi siis tietysti automaatissa), Saksassa niitä näppyläpäätteitä näkyy olevan enemmän (esim. kaikki huoltoasemat, kaikki Aldit ja Lidlit, vain muutamia mainitakseni). Noissa se pääte ei edes tulosta mitään sellaista lappua jonka voisi allekirjoittaa.

Sirukortin kopioiminen on kuitenkin huomattavasti vaikeampaa kuin pelkän magneettinauhan.

Viime keväänä oli yksi tapaus Los Bolichesissa (ei Cajasolin automaatti kuitenkaan).

Asia kävi ilmi jo seuraavana päivánä ja esim. kaikki Cajasolin (silloin vielä Monten) kortit, joita oli tietojärjestelmän mukaan käytetty siinä automaatissa laitettiin välittömästi keskitetysti kiinni ja konttori sai tiedon asiasta seuraavana päivänä, soittelin sitten asiakkaat lápi ja pyysin hakemaan uutta korttia konttorilta (2 päivää kestää, ei sen kauempaa) ja tarkistin, onko kortin käyttö ollut laillista vai haluavatko valittaa.

Itse nostin juuri tuolloin rahaa ko. automaatista (Barclays).. jottei nyt menisi vain Krisin pankin mainostamiseksi, niin sanottakoon että omani (Deutsche Bank – ja varmaan muutkin pankit) toimi myös ripeästi. Soittivat heti kännykkääni selostaen tilanteen, uuden kortin sain parissa päivässä.

Minun kortillani (tai siis sen kopiolla) ei ollut nostettu mitään; erään kaverin tililtä oli nostettu parisataa Madridissa. Oletan, että pankki korvasi, en ole tullut kysyneeksi.