Pimeän palkan osuus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Bolichera
Bolichera Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.08.2007
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 77

Pimeän palkan osuus on käsittääkseni koko ajan vähenemään päin. Riippuu tietysti todella paljon busineksestä, mistä elantonsa saa. Palveluammateissa pimeää palkkaa taitaa saada helpommalla kuin nk. toimistohommissa. No, niin tai näin, onhan nämä palkat pääsääntöisesti aivan naurettavan alhaisia.

Tarkkaankin laskemalla en ymmärrä miten yhtälö voi toimia. Alhainen palkka vrs. kalliit elin- ja asumiskustannukset (jos puhutaan vuokralla asujista). Ihmisille ei kerta kaikkiaan jää käteen juuri mitään ja monet perheet eivät todellakaan selviä kuukauden loppuun saakka, vaikka kuinka kiristäisivät pussin suuta.

Juuri eilen juttelin tuttavani kanssa. Hän tekee kuusipäiväistä työviikkoa siestalla (= pitkä päivä) ja palkka käteen on 700 euroa. Eikä sitten euroakaan tule tuon päälle pimeänä. On siinä vitsit vähissä, jos käteen jää kulujen jälkeen vähän reilut 50 euroa seuraavaa kauppakäyntiä varten. Kutsuisin tuota työnantajan taholta tietoiseksi riistoksi. Mutta mikäs siinä on jatkaessa vakiintunutta käytäntöä, niin kauan kuin löytyy halukkaita tulemaan tuollakin rahalla…

Kummastelen suuresti, kun kansa ei nouse barrikaadeille. Minimipalkkoja tulisi saada huomattavasti nykyistä paljon suuremmaksi. Ero on perustavaa laatua, jos muutama päivä sitten Suomessa julkaistuun tutkimukseen on uskomista – siinä näet väitettiin, että suomalaisten keskipalkka on muutamaa kymppiä vaikka 3.000 euroa. Ei puhuta samasta maapallosta ei… Pistää todellakin miettimään, kuinka paljon tuosta auringonpaisteesta on valmis maksmaan? Onko se todella sen arvoista?