Pilvet tulevat

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Rookeri kirjoitti:

Yksi perussyy Linuxin käytölle on se että se ei maksa mitään.

Jos windows maksaa halvimmillaan yli sata euroa niin kyllä se pistää miettimään että mihin muuhun sen rahan voisi tarvita.

Mac on sitten luku erikseen, ne joilla on ylimääräistä rahaa eikä tarvitse katsoa hintalappua niin ok.

Muutama asia vaatii korjaamista. Ensinnäkään, Linux ei ole ilmainen. Se on kyllä maksuton, mutta hinta otetaan persnahasta. Kaikki ongelmat joutuu viimekädessä itse ratkomaan eikä apua aina välttämättä saa. ( joo ne nettipalstat, tiedetään…)

Linuxiin edelleen rajoitetusti softaa kontra Windows. Linux on vamaan servereissä hyvä mutta nyt puhunkin työpöytäkäytöstä. Lisäksi tuhoton distrojen määrä saa hämilleen jopa ammattilaisen…

Jos ei ole aikaa tai intoa harrastaa tietotekniikkaa, niin en kyllä voi suositella Linuxia työpöydälle kenellekään, jolle Windows on tuttu. Eikä sekään pidä paikkaansa, että Windows maksaisi >100 euroa. Tuo on irrallisen Windows lisenssin hinta. Useimmille Winukka lisenssi tulee OEM-versiona koneen mukana ja hinta on silloin korkeintaan kynppejä. Usein mukana tulee myös edullinen tarjous Officesta. (joka on kuitenkin se toimisto-ohjelmien kingi ja sanon tämän Libre-officen käyttäjänä,,,)

Useimmille – joille oma aika on kortilla – tahi muuten tärkeää priorisoida muuten kuin tietotekniikkaan puuhastellen, Linux ei ole sopiva ratkaisu.

Varmaan aika pian rupeaa tulemaan Googlelta tms simppeleitä koneita, joissa ei ole kuin nopea nettiyhteys (välitön bootup) ja grafiikaprosessori. Hommat siirtynevät nimittäin ns pilveen, joka riittää tyydyttämään useimpien normikäyttäjien tarpeet. Winukka ja Linukka jäävät tehokäyttäjien ja friikkien kuriositeeteiksi.

Btw, tuttavapiirissä kun on sattuneesta syystä vino pino tietotekniikan ammattilaisia, niin mielestäni yllättävän moni on viimeaikoina ryhtynyt Macin käyttäjiksi ( Iphonen syytä? 😉
MacProhan on tunnetusti kallis kone vain persaukisille. Ammattilaiset tietävät että se on hintansa väärti, joka tarttee. Ettekä kyllä tasan varmasti saa samantasoista käytettävyytä ja laatua 30-jotain % halvemmalla. Perheessä kun on mäkpronkin käyttäjiä niin on jotain käsitystä asiasta.

Itse en ole vielä lämmennyt – mutta kirjoitan tätä tosin Ipad3:lta, joka on lyömätön tuote. Läppärinä edelleen pääasiassa W7 kone, satunnaisesti Linuxin Debian tai Ubuntu distrot.