pikkukaupunkeja ja kyliä

LINKKI

reissu-lassi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120
unikki kirjoitti:

Kiitos neuvosta!

Pohjoista Espanjaa en tunne
Osaisitko suositella jotain turvallista,kaunista kaupunkia?
terveisin mummu

Täällä pohjoisessa suosittelisin Llanesin pikkukaupunkia Asturian rannikolla. Llanes on meren rannalla, ja meri tasaa talven lämpötiloja.
Llanes on kompakti kokonaisuus, jonka saa täysin haltuun pienellä patikoimisella. Keskustan vanhoissa kortteleissa on pieniä eritasoisia ravintoloita, joista useinmat ovat erikoistuneet kalaan ja äyriäisiin. Talvikuukausina kannattaa maistaa esimerkiksi Percebes-äyriäisiä. Myös Asturian siiderikulttuuri elää alueella vahvana (sidreriat – siideriravintolat).
Llanesissa on kaksi idyllistä uimarantaa jylhien kallioiden lomassa. Ja kaupungista voi tehdä näpsäkästi pieniä patikointireittejä rantakallioille. Kaupungissa on myös Napoleonin aikaisia linnotteita, kirjasto, internetkuppiloita ja keskusta on WIFI-alue.
Alueen yksi mielenkiintoinen nähtävyys on bufones: tuulisella säällä merivesi iskeytyy tunneleihin, joista vesi nousee valtavina patsaina taivaalle kuin räjähdyksinä.
Llanesista voi ja kannattaa tehdä ainakin pari autotrippiä. Kannattaa käydä tutustumassa Picos de Europan kansallispuiston maisemiin Potesissa (Liebanan laakso, Kantabria) ja Covadongassa (Asturias). Covadonga on historiallisesti mielenkiintoinen kohde, jossa on upea basilica. Suosittelen myös vierailua siiderimuseoon Navassa (Asturias). Ajomatka Llanesista on kaikkiin näihin paikkoihin 30-60 minuuttia.
Turvallisuudesta vielä: pohjoisen kylät ja pikkukaupungit ovat erittäin turvallisia. Huoli siitä katoaa varmasti ensimmäisenä päivänä. Meno on leppoisaa.
Jos vuokraatte talven ajaksi vaikkapa kaksion kokoisen asunnon Llanesista, pienellä ponnistelulla sen pitäisi löytyä 350-400 euron kuukausivuokralla. Edullisin vaihtoehto on etsiä tarjouksia internetistä tai alkaa kysellä paikanpäällä baareista, ravintoloista ja kuppiloista tai esimerkiksi kirjaston ilmoitustaululta- siis suoralla kontaktilla paikallisväestöön ja vuokraisäntään.
Lisään vielä suosikkikohteeni Andalusiasta, jos kaikesta huolimatta päätätte suunnata etelään:
Andalusiassa olen tykännyt ehkä eniten Grazalemasta, joka sijaitsee Cadizin provinssissa, keskellä Grazaleman luonnonpuistoa.