pikkuisen pumpuista

LINKKI

oh1qk
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.02.2008
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 15
Kirzi kirjoitti:

Tammikuussa 2006 vietin 3 kk Fuengirolassa asunnossa, jossa oli lämpölasit ja lämmityksenä ilmalämpöpumppu. A-I-V-A-N ehdoton vehje! Kosteushan on suuri tuona ajankohtana, mutta ilmalämpöpumpulla sekin ongelma poistui. Laitteen huoneistosta imemä kosteus kerääntyi isoon saaviin ja tuon 3 kk:n aikana vettä sinne tuli litratolkulla!! Pumppu oli päällä jatkuvasti, mutta siitä huolimatta sähkölasku oli erittäin kohtuullinen.

Itse asiassa vesi ei ole sisältä, vaan ulkoyksikön jäähdyttämisen aiheuttamaa ulkoilmasta tiivistynistä. Samankosteuksista (absoluuttinen kosteus) ilmaa sisälläkin on, mutta sen suhteellinen kosteus on pienempi, koska se on lämmintä ilmaa

partidaeva kirjoitti:

Tarkoitus ostaa lampo-kylmailma pumppu tulevana talvena. Onko kellaan mitaan suosituksia mika merkki ja malli??
Terkut, Eva Emo

Kun asennutat ulkoyksikköä, mieti mikä seinä on riittävän tukeva (ei se ikkuna/oviseinä), ettei se ala resonoimaan. Terassin sivuseinä on usein tukevampi kuin esim ikkunan vierusta. Asennusputkien pituus pitäisi olla riittävän suuri (3 m?), ettei kylmäneste aiheuta resonointia. Minulla pääsi yksi asennusporukka asentamaan 1,5 m pituisin putkin ja se on huomattavasti äänekkäämpi kapine kuin toinen, joka on pitkillä putkilla. Katso koneen mukana oleva asennusohje ja sanoopa asentajat mitä tahansa, vaadi minimipituus.

Joissakin malleissa ulkoyksikössä putket iskevät yhteen, kun kone sammuu tai käynnistyy. Kuuntele ääntä ennenkuin päästät asentajat pois ja jos sellainen alku/loppu-kolahdus kuuluu, käske asentajien katsoa mitkä putket kolisevat ja panna väliin styroksia eristysnauhalla (jeesusteipillä) kiinni.

Sulatusta ei tuo espanjalainen ilmasto kaipaa (ellet mene pohjoisen vuorille)