Pikkuinen kummastus …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
finnfuerte kirjoitti:

… siellä missä on eniten väkeä, niin siellä on eniten asiakkaita ja jos sulla on hyvä liikeidea niin älä alkaa suomessa kituuttaan, isomman väkimäärän kanssa on varmasti suurempi onnistumis ja rikastumis mahdollisuus.

Kummastus tuosta lausunnosta. Vaikka mulla oli Suomessa palveluksessani hyviä ihmisiä, emme silti ehtineet kaikkia suomalaisia palvella vaan oli pakko valita ne asiakkaat, joille tehtiin. Espanjassa olen työskennellyt yksin (ostaen joitakin palveluja voidakseni keskittyä omaan osaamiseeni), enkä mitenkään hyödy isosta asukasmäärästä.

Eri juttu tietenkin, jos tuot maahan vaikkapa kaikille kuluttajille kelpaavaa tavaraa – silloin vaan joudut samalla rakentamaan valtakunallisen organisaation saadaksesi ne kaikki kymmenet miljoonat palveltua – ja samaan aikaan se oma organisaatio sitten myös syö.

Think global, okay – Finnfuerte ehkä osaa perustella meille lähemmin, miten yritystoiminnan aloittaminen tyhjästä toimii täällä paremmin käytännössä niin, että saattaa rikastua helpommin – varsinkin, jos tekee kaiken itse.

Tuomolla on jalat maassa ja ymmärrys siitä, että mitä paremmissa olosuhteissa yrität, sitä vähemmän ehkä ehdit nauttia siitä ympäristöstä, missä yrität.

Ja vielä, mielestäni teet oikein kun kyselet. Kaikkea ei ole pakko uskoa tai omaksua, mutta juuri noin saat enemmän eväitä matkallesi. Kyllä aina kannattaa apuvoimia hyödyntää eikä hajoittaa itseään tekemään ihan kaikkea itse.