Piipahdin Mybylenetillä

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Piipahdin muutama viikko sitten Mybylenetin toimistossa Fuengirolassa kyselemässä heidän verkostaan tarkemmin. Kuten bhajee tuossa totesikin, homma perustuu lyhyen kantaman WLAN -tukiasemien kyttöön ja niiden kautta ”verkostossa” olevien nettiyhteyksien jakamiseen… lupaavat nopeudeksi sellaiset 256kbs, eli karkeasti neljännes sellaisesta yhden megan ”karvalakki ADSL” -linjasta.

Onhan tuokin nopeus tietysti moninkertainen vanhaan modemiyhteyteen verrattuna, mutta ei nyt oikein nykyaikaa kuitenkaan. Hätätapauksessa tuolla kuitenkin pärjää tavallisessa käytössä – ainakin jos ei ole vaihtoehtoja. Oleellisempi pointti on siis se, kuuluuko tuo verkko nimenomaan siinä paikassa, missä sitä tarvitaan.

Sain heiltä testitunnukset ja olen kierrellyt kannettavan aparaatin kanssa pitkin Fuengirolaa ja testaillut signaalin voimakkuutta ja käytettävyyttä. Mitään viimeisen päälle kattavaa analyysiä en ole tehnyt, mutta yleisenä toteamuksena voin sanoa, että aika lailla heppoista ja satunnaista on tuon verkon kuuluvuus käytännössä.

On siis oleellista testata ensin!

Mobylenet pyrkii eliminoimaan kuuluvuusongelmia erilaisilla suunta-antenneilla ja vahvistimilla ja niillä voi hyvinkin päästä parempaan lopputulokseen, ainakin rajatapauksissa.