Pieni muistutus…

LINKKI

reissupirkko
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.12.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 37

että olette tietoisia seuraavasta:

vaikka Ryanairin lennot toimivat yleensä moitteettomasti, kannattaa ottaa huomioon yksi pieni, mutta mahdollisesti kaiken sekoittava asia: Nimittäin, ostaessasi liput Tampere-Bremen-Malaga (tai mikä kohde nyt tahansa) ostat aina vähintään 2 erillistä lippua. Siis lippu Tampere-Bremen ja Bremen-Malaga. No mikä tässä on pointtini? No se, että lentoyhtiön vastuu loppuu siihen mihin sen lippu loppuu. Mikäli Tampere-Bremen lento on myöhässä, etkä ehdi seuraavalle lennollesi Bremen-Malaga, se on sitten ihan sinun oma ongelmasi. Ryanairillä ei ole mitään velvollisuutta kuljettaa sinua edelleen päämäärääsi, koska et ole ollut chekkautumassa ajoissa siellä Bremenissä vaan olet käytännössä ollut ”no-show”. Voit siis joutua ostamaan uuden lipun seuraavaan mahdolliseen koneeseen ja sen lipun hinta on tietysti sen hetken hinta, joka voi olla useita satoja euroja.

Ryanair on point-to-point lentoyhtiö, joka tarjoaa lipun pisteestä a pisteeeen b. Ei siis pisteesta a, pisteen b kautta, kohteeseen c, kuten perinteiset lentoyhtiöt, jossa koko matkareittisi kirjoitetaan yhdelle lipulle ja näin myös lentoyhtiön vastuu säilyy aina lähtöpisteestä päätepisteeseen saakka. Jos perinteisellä lentoyhtiöllä ensimmäinen lentosi myöhästyy on lentoyhtiöllä velvollisuus kuljettaa sinut perille asti ilman sinulle aiheutuvia lisäkuluja. Tarpeen vaatiessa lentoyhtiön kuuluu myös maksaa majoituksesi / ruokailusi, jos viivytys on pitkä.

Tämä siis vain muistutuksena, tarkoitukseni ei ole maalailla kenenkään matkoille mustia pilviä, vaan ainoastaan kertoa tästä vastuu-asiasta. Riskin voi hyvin minimoida ottamalla aina kunnon vaihtoajat yhteyksien välille, näin selviää pienestä lennon myöhästymisestäkin. Hyviä lentomatkoja kaikille!