Pidempi reissu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä odysseus
odysseus Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139
Old kirjoitti:

Rakas neiti, sitten kun sulla on se auto allasi, niin huristele kartan mukaan ainakin sitten Friglianaan (Malagan itäpuolella), käy Nerjassa ja omin päin samantien jossakin muualla siellä.
Toisena päivänä voit sitten ajella Rondaan, joka on todellakin käymisen arvoinen kohde. Paluumatkalla sieltä voit ajaa samantien Puerto Banusin satamaan ja istahtaa hetkeksi katselemaan varakkaiden vaellusta varpaittesi editse. Ja sieltä Marbellan (ei mikään ihmeellinen nähtävä) kautta rantatietä Fuengirolaan, jne.

Kysyit kannattaako lähteä omalla autolla? Vastaan että millä muulla sitten. Veturin vetämänä ja busan kyydissäkin jonnekin pääsee, mutta samalla menettää mointa asiaa siitä välimaastosta.

Hyvää lomaa!

Lisäyksiä hienoon kommenttiin.

Rondan reissua voi pidentää siten, että ajaa Rondasta Sevillan suntaan Arcos de la Fronteraan ja sieltä joko takaisin pikkutietä Grazaleman luonnonpuiston läpi Ruta de los Bueblos Blancos:ia tai sitten pidentää matkaa vielä sen verran että käy Sevillassa, jossa yöpyy (yön tai kaksi) ja ajaa matkan Cadizin (Euroopan vanhimman kaupungin) kautta takaisin Tarifan rantoja ihaillen. Vielä pidempi reitti vie sinut Sevillasta Huelvan kaupunkiin, jonka välillä voit ihailla Euroopan suurinta linnustoaluetta, jossa on myös paljon muita mielenkiintoisia eläimiä.

Aurinkorannikolta toiseen suntaan suosittelen Nerjan kautta reittiä katsastamaan Sierra Nevadan etelärinnettä, Alpujarras:ta, jossa lyhyemällä reissulla ehtii käymään Capilleirassa, jonne vie tie Lanjaronin kaupungin läpi ja pidemällä reissulla sitten ehtii Treveleziin saakka. Molemmat kaupungit väittävät olevansa Iberian niemimaan korkeimmalla olevia asuttuja kyliä. Pidempi reissu vaatii yöpymisen, joka kanattaa tehdä esimerkiksi Granadassa ja samalla (etukäteen liput ostaen) vierailla Alhambrassa, lähes 7:ssä maailman ihmeessä.

Kolmannen matkan suosittelen tehtäväksi Cordoban suuntaan, jossa välillä katsastat El Chorro:n ihmeelliset 3 eriväristä järveä ja paljon muuta. Perille päästyä nähtävänä on hienoakin hienommat Maurien palatsit jne.

Ja sitten kun on aikaa, niin ei pidä unohtaa HYVIN lähellä olevaa Malagan kaupunkia ja autolla ajellen esimerkiksi heti Malagan takana olevaa reittiä Sierras de Malagan luonnonpuistoihin Colmenarin maisemiin.

Ja mitähän vielä täältä löytyykään, Andalucia on hyvin monipuolinen alue, jossa maisemat vaihtuvat tiuhaan, ovat uskomattoman hienoja ja historiallista ja nähtävää on pilvin pimein.

Ota reissu rauhallisesti, suunnittele kunnolla ja älä tuhlaa hyvää matkaa kiireeseen, yövy muallakin kuin rannikolla. Säästä mielummin toinen suunta toiseen matkaan! Aurinkorannikolle on aina hyvä syy tulla uudestaan ja uudestaan ja aina löydät jotain mitä et ole ennen nähnyt.