Petri Suomi kirjoittelee…

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489

24.11.2010 15:16 Petri Suomi

Reijo, nyt ne nosturit on kokonaan purettu ja makaa pressujen alla ja kukaan ei niistä huolehdi.
Tuohon lähelle rakennettiin 3 vuotta sitten asuntokompleksi. Se tontti oli suomalaisomistuksessa, mutta rakennusluvan olisi saanut vain 2 kerrokselle.
Tämä siksi, että siihen aikoi suomalainen grynderi rakentaa. He luopuivat hankkeestaan ja senjälkeen kuin taikaiskusta paikallinen yhteenliittymä saikin luvan rakentaa 6 + kattohuoneistot käsittävän kompleksin samalle tontille. Kahta kerrosta perusteltiin suomalaisille rakentajille, sillä, että rinteessä olevien muiden rakennusten merinäköala ei saa kadota. Nyt moni 500 000€ asusonnostaan maksaneetkin katsovat pelkkää rakennuksen seinää, kun ennen sitä sai katsella kaupugille sekä merelle. Jopa Afrikka näkyi hyvällä ilmalla.
Yhtään asuntoa ei ole myyty. 902 alkuinen numerokin, jossa asuntoja kaupataan vie Britanniaan, jossa nykyiset omistajat ovat. Kaavoittaja, joka luvan veljensä rakennusfirmalle antoi on siirretty muihin hommiin.

Toinen säällittävä kohde on suurempi. La Gala, jossa on 40 000:lle ihmiselle mitoitettu asuinalue. Se on ollut täysin tyhjä jo pari vuotta.
Edes sähköjä eikä vettä ole sinne kytketty eikä kytketä, koska Selliana ei kytke yhtä varten sähköä eikä GestAqua vettä ja viemäriä. Sekin alue on myynnissä Britanniassa, josta ilmeisesti sijoittajat ovat. Vain liikennevalot toimivat tyhjässä lähiössä ja kaikenlaiset pummit/rikolliset murtautuu niihin ja uudet talot rapistuu. Espanjan ”Kaurismäki” Pedro Almodovar kävi taannoin kuvaamassa pääosan uusimmasta elokuvastaan siellä ja sen voi jokainen ostaa jo DVD/Blu-Ray-tallenteena monesta paikasta. Teatterissa leffa pyöri puolisen vuotta.

Viralliset luvut kertovat yli 20%:n työttömyydestä, mutta se voi olla isompikin. Monissa lehdissä lukee, että puolet asuntovelkaisista eivät selviä edes lainan koroista, sillä Espanjassa ei ole tapana nuorenparinkaan asua vuokralla. Rikollisuus on lisääntynyt ja siksi minunkin autoni on yritetty varastaa jo kahdesti suoraan käsistä, koska eihän nykyautoa saa enää käyntiin johtoja yhdistämällä. Näin ne yrittävät eri tavoin viedä sitä käsistä ja sitäkautta nopeasti Marokkoon, kun Tariffasta lähtee alus lähes puolentunnin välein.

Yksi erikoinen piirre on lisääntyvä entisen itäblokin ihmisten muutto tänne. Lähes poikkeuksetta hyvin varakkaita. Britit ovat kadonneet, sillä Espanja on kallis maa. Vielä pari vuotta sitten tänne tulivat työttömät rellestämään halpalennoilla, kun mikään ei maksanut mitään. Nyt heitä ei näy missään. Saksalaiset ovat myyneet viisaina kohteitaan jo aikaa sitten, mutta jotkut ovat jääneetkin. Heillä ei kaiketi ole velkaa.
Tämä pommi räjähtää vielä eikä vasemmiston Jose Luis Zapatero kykene asialle mitään. Eikä tälle asialle enää voi PP (Partido Popular) oikeistopuoluekkaan mitään. PP on perustettu Francon aikaisen diktatuuripuolueen raunioille. Siihen kuitenkin moni espanjalainen näyttäisi nyt kääntäneen katseensa. (Kataisen porukka on heihin verrattuna kommunisteja.)Tämä kaatuu hyvin nopeasti ja siitä viitteenä 2009 vuoden laina 60 miljardia valtionhallinnon pyörittämiseen+ salassa pidetty summa muuhun. Ainoa mikä voi pelastaa on se, että Espanjassa on paljon ulkomaisia sijoituksia. Nyt niiden perään huutajat ovat hiljentyneet.

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52777-kohta-on-aurinkorannikolla-halpaa