Pessimismistä

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375
Perrito kirjoitti:

Raija puhuu asiaa! Auttaminen on aina auttamista.

Ja kävi mielessä se kerosiinin kulutuski noilla lennoilla, eihän insinööri opiskelija voi olla ajattelematta teknistäkin puolta ( 😀 ). Totesin itsekseni että nuo koneet lentää, oli siellä eläimiä tai ei, ihmisiä vartenhan ne on joten koirien osuus ilmastonlämpenemiseen ei taida olla suuri tässä tapauksessa..

Mutta joo, joku haluaa höylätä taas kunnolla pilkkua tai on muuten vaan perus pessimisti ja aattelee että pieni teko ei auta vaan pitää olla Bono tai vastaava että voi massa auttaa hädässä olevia lahjoittamalla suuria summia rahaa tai auttamalla konkreettisesti..
Itse haluan ajatella tekeväni jotain käyttämällä julkisia kulkuvälineitä ja kierrättämällä.. Tunnen oloni paremmaksi sen myötä ja miksen saisi, hyviä tekojahan ne kuitenkin ovat.

Ei tarvitse olla pessimisti puhuakseen asioista niiden omalla nimellä, eikä kyyninen jotta huomaa asioiden toisenkin puolen, tämä voi olla jopa tietynlaista optimismia ja avarakatseisuutta, silloin kun osaa katsoa kolikon kummankin puolen. Ei tarvitse olla myöskään peruskyyninen nilkki ymmärtääkseen että pienet teot, mutta monen tekemänä, ovat se vastaus moneen kysymykseen.

Monelta jää moni puoli monesta asiasta näkemättä silkasta auttamisen halusta, vaikka auttaminen onkin uljasta, mutta silloin kun tämä auttamisen ”missio” muodostuu päämäräksi, niin silloin mennään mielestäni väärälle kaistalla, syntyy lieveilmiöitä asian tiimoille jne, jne. Tällöin tehtävä syö ihmisen, valjastamalla ihmisen itsensä eli tehtävän käyttöön. Tällöin alamme jo puhumaan totalitarismista.

Totalitarismit eivät ole ikinä olleet hyvästä ihmiskunnalle, ihmiskunnastahan me loppujen lopuksi kuitenkin puhumme, kun puhumme maailman laajuisista asioista.

Massa auttamisesta kun puhumme, niin sen kanssa pitää olla varovainen. Massa auttamisella on puolensa, se lievittää hetkellisesti kohteittensa kärsimystä, mutta massa auttaminenkin loppuu jossain vaiheessa (ymmärrän massa auttamisella tässä tapauksessa avun joka tulee tiettyyn pisteeseen, mutta suuressa määrässä) ja avunannon tarve jatkuu. Massa auttajien valokuvat lehtien sivustuilla on keltaantuneet, mutta kärsimys jatkuu ja ihmisiä kuolee.