Perustelut

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
arkteko kirjoitti:

”Tiedämme myös sen, että MS Office 2007 oli susi jo syntyessään…” no huh huh!

Kolmanneksi en lähtisi oman alan toimijoiden noin törkeään mustaamaalaamiseen! Eikös riitä, että kehuu itteään? Jos pitää omaa asiaansa edistääkseen muita potkia, niin olet syvällä!

Tässä pari esimerkkiä asiakkaiden taholta tulleista ongelmista Officen kanssa, joihin mekin törmäämme lähes päivittäin:

1) Ohjelman tuottama XML-pohjainen ”avoin” tiedostomalli ei tarjoa mahdollisuutta avoimen standardin XML-dokumenttimallille. Microsoft katsoi välttämättömäksi kiusata ihmisiä sillä, että dokumentteja ei voi edes tallentaa esimerkiksi OpenOffice-muodossa.

2) Koska tallennusmuoto on uusi, on menetetty yhteensopivuus vanhemman MS Office-paketin kanssa ja koska Microsoft ei vaivautunut tekemään päivitystä vanhempiin versioihin jotta niissä olisi edes dokumentin avaamisen tuki uudemman version tuottamalle formaatille. Tämän ongelman ovat saaneet karvaasti kokea tuhannet Office-käyttäjät, jotka ovat tuskastuneet siihen että tiedosto ei aukea oikein.

3) Käyttäjiä on törkeästi huijattu siirtymään uuteen Officeen esiasentamalla koneisiin 60-päivän ajan toimiva kokeiluversio. Tällainen toimintatapa on vähintäänkin epäilyttävää markkinointia ja on aiheutanut tuhansille käyttäjille ongelmia kun he ovat luulleet koneessa olevan Officen kuuluvan OEM lisenssiin mukaan.

Otetaanpa sitten pari esimerkkiä miksi vaikkapa OpenOffice on parempi:

1) Se on ilmainen ja myös eri kielten kielipaketit sekä oikolukuohjelmat ovat ilmaisia

2) Se toimii kaikissa käyttöjärjestelmissä (Windows, MAC, Linux) ja ohjelman tuottamat dokumentit ovat siirrettävissä eri järjestelmien välillä

3) Sillä voi tuottaa PDF-muotoisia dokumentteja suoraan ilman 3-osapuolen ohjelmistoja

4) OpenOffice sisältää samassa paketissa enemmän ohjelmistoja. Esimerkiksi projektinhallinta ja kaavioiden piirto-ohjelma kuuluu pakettiin verrattuna siihen, että MS Officessa nekin on ostettava erikseen

Huomautan tässä yhteydessä, että OpenOffice ei kuulu IT Development Spain:n tuoteperheeseen ja sen ollessa ilmainen, me emme tee rahaa kehuessamme ko. tuotetta. OpenOfficella ei ole mitään kytköstä IT Development Spain:n kanssa -ei myöskään Microsoft Officella. Mainitut mielipiteet ovat syntyneet kokemuksen kautta ja asiakkailta tulleen palautteen tukemina. Meille on aivan yhdentekevää jos ”arteko” haluaa pysytellä suljettujen järjestelmien parissa ja vielä maksaa niistä. Valitetavasti vain maailmalla liikkuu melko monta piraattiversiota myös MS:n Office 2007-tuoteperheestä ja juuri tämän vuoksi haluamme kannustaa ihmisiä siirtymään tuotteeseen, joka on laillisesti ilmainen.