Peregrina

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Peregrina, tässä muutama ei kirkossa kuulutettu idea, mietintä kokemuspohjalta -> työttömyystilanne on espanjassa hälyttävän huono, töitä ei tunnu löytyvän kenellekään ja jos löytyy ne löytyy suhteilla. Jos sinulla on suhteita niin käytä niitä hyväksesi. Ehkäpä miehesi perhe osaa auttaa, tai tuntee jonkun joka pystyy auttamaan tässä asiassa. Tilanne on kuitenkin hiljalleen paranemaan päin.

Jos haluatte koulutuksen lapsillenne niin en vaihtaisi suomalaista koulua espanjalaiseen kouluun. Suomessa julkinen jatkokoulutus, lukio, on huomattavasti korkeammalla tasolla kuin espanjassa. Kielten opetus on suomessa erinomaista johon täytyy lisätä se että tv ohjelmat sekä elokuvat ovat kaikki alkuperäiskiellellä. Espanjassa kaikki ulkomaalainen ohjelmisto on dubattu espanjaksi tai autonomiseksi kieleksi (esim: gallego). Lapsenne oppivat suomessa englannin, ruotsin ja ranskan/saksan/venäjän/espanjan/latinan koulussa. Espanjassa taas kreikan opetus on mahdollista lukioasteella. Kreikan opiskelu lähentää nuorta hyvin mielenkiintoisella sekä mielekkäällä tavalla välimeren historiaan. Espanjassa historian opiskelu on myös hyvin mielekästä, moni välimerellinen koulu käy itse roomalaisilla/kreikkalaisilla raunioilla joista juuri edellispäivänä on juteltu koulutunnilla.Tämä antaa mielenkiintoa opintoihin. Suomalainen kouluopetus tuntuisi myös olevan huomattavasti arvostetumpi kuin espanjalainen kouluopetuskokemus jos miettii lukiovuotta tai opintoja vaihto-opilaana esimerkiksi saksassa, ranskassa, yhdysvalloissa …

Sitten on tietenkin espanjalaiset yksityiskoulut jotka ovat usein vaativia mutta ei välttämättä yhtään parempia kuin julkiset koulut. Yksityiskoulussa tosin maksat siitä että lapsi pääsee opinnot läpi, joten, tiedät mikä on lapsellesi parasta. Yksityiskouluissa lapset kutovat, vuosien kuluessa, korvaamattomia ystävyys suhteita merkkihenkilöiden vesojen kanssa, ja tästä on varmasti hyötyä. Vuosien aikana muodostunut ystävyys avaa niin monia portteja kun totuuden hetki tulee eteen työn haussa … Tässä mielessä yksityiskoulut ovat täysin korvaamattomia.

Kansainvälisissä kouluissa espanjassa lapsesi tutustuu vielä monipuolisempiin ystäviin, monesta eri maasta, tämä tekee hyvää lapsen kehitykselle. Kansainvälisyyden kokeminen lapsesta saakka on lapsen kehitykselle mitä tärkeintä. Lapsesi tulee oppimaan myös tätä kautta todennäköisesti muitakin kieliä kuin pelkästään koulussa opetettavia.

Kaikessa puolensa. Espanjassa opinnot suorittava lapsi kuitenkin voi kertoa käyneensä läpi omanlaatuisensa seikkailun, se on varmaa. Onnea matkaan!

(p.s. jos teillä ei ole töitä espanjassa on kovin uhkarohkeata lähteä työpaikasta pois ihan vaan seikkailun tai elämän muutoksen takia. Hoitakaa työpaikka espanjaan jo suomesta käsin valmiiksi, muuten on hiukan varomatonta lähteä vaihtamaan maata.)