Peräkänni

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä T.K.T.
T.K.T. Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.04.2007
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 20
Jahu kirjoitti:

:O ??
Kylläpä on säntillinen pillun ( sori ) pilkun viilaaja ,ainakin tekstin perusteella .
Jos asia on noin – ETKÖ OLE HARKINNUT OTTAA KERRANKIN ”PERKÄNNIN” ja laskeutua lasipalatsistasi tavallisten ihmisten joukkoon viettämään hauskaa ja nauttimaan elämästä ?

Tässäpä sitten kirjoitti semmoinen maalaisjullikka, ettei meidän kylällämme yhtään! Kysymyskin on tyhmä, joten siihen en vastaa suoraapäätä, joskin:

A propos, olen lukuisilla kansainvälisillä ulkomaanmatkoillani käynyt myös Helsingissä (mitä kautta joudun yleensä ulkomaille matkustamaan). Siellä kerran kylämme apteekkarin kanssa asuimme peräti hotellissa ja kun tuo mukava kuoma on hieman reseptilääkkeisiin menevä (spiritus fortis) niin oli silläkin kertaa ottanut sitä pienen pullollisen mukaan, tarjoten myös minulle. Olin asiasta hieman hämilläni, sillä Sofian kanssa meillä on eräänlainen sopimus, etten väkeviin koskisi, koska hänen isänsä, kylämme kunnioitettu entinen kanttori, oli aikamoinen juoppo joka naukkaili suntion kanssa ehtoollisviinejä niin, että kirkkoherra joutui osittain jääneet juomat sekoittelemaan marjamehulla saadakseen sunnuntain ehtoollisen hoidettua, minkä kyllä maanviljelijä Kilpinen sittemmin paljasti suudeltuaan naapurinsa Huldaa välittömästi kirkonmenojen jälkeen ja osattuaan sanoa, ettei neidolla edes henki haissut. Kilpisellä sensijaan tiettävästi haisi aina, mistä en saanut itselleni selkoa, sillä en semmoisten ihmisten kanssa seurustele.

Mutta niinpä totesin, ettei tarvitse uloskaan hotellista lähteä, kun syntiä tehden suostuin apteekkarin ehdotukseen ottaa maistellen sitä reseptilääkettä (spiritus fortis) jota hammasmukissa veteen sekoitimme. Siitä syntyi sitten lopulta kirjoittajan tarkoittama ”peräkänni” sillä varsinaista känniä en siitä saanut (sen kuvauksen mukaista, jolla vallesmanni on kertonut minulle humalaisten käyttäytyvän), vaan jostakin syystä ja mahdollisesti aikaisemmin Helsingin rautatieasemalla syömästäni lihapiirakasta johtuen känni siirtyi kuin siirtyikin perään, mistä sain aikaan oksennuksen myöhemmin samana iltana. Tästä kuitenkin toivon, että ette kerro Sofialle mitään, sillä olen sen näihin päiviin asti saanut häneltä salattua.

Ja kuten edellisestä saa selvästi selville, olen siis ollut runsaasti tavallisten ihmisten joukossa nauttien elämästä, joka kuitenkin on ollut aina turvatumpaa silloin, kun rakas puolisoni Sofia on lähelläni.