Pelottava tuuli…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Pulinaboxi 17 Pelottava tuuli…

LINKKI

Marina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 321

Kova tuuli on pelottava. Syksyllä 1994 jouduimme melkoiseen myrskyyn matkatessamme autolautalla Helsingistä Tukholmaan. Tuulen nopeus oli 29 m/sek. Tallinkin Estonia oli uponnut 3 päivää ennen matkaamme ja vienyt mukanaan yli 850 ihmistä. Emme peruuttaneet sukulaisten luokse suuntautuvaa matkaamme, joka oli varattu jo paljon etukäteen. Kauhistuneille työtovereilleni sanoin huolettomasti, ettei kai laivojakaan uppoa monta viikossa.

Kaikki sanomalehdet olivat tietenkin täynnä onnettomuusuutisia, joten mieliala ei ollut kovin korkealla ja suoraan sanoen pelotti.

Kovan tuulen takia laiva ei pystynyt poikkeamaan Ahvenanmaallakaan, joten sinne matkansa varanneiden täytyi tulla Tukholmaan. Perillä satamassa istuimme n. tunnin verran autossamme autokannella ja ihmettelimme viivytystä. Sitten selvisi, ettei keulasta saatu luukkuja avautumaan, koska myrsky oli röykyttänyt niitä pahanpäiväisesti. Laiva täytyi purkaa perän puolelta, joten jouduimme tulemaan ulos peruuttamalla. Onneksi automme oli toiseksi viimeisenä lastattu laivaan.

Olin kyllä helpottunut, kun jalkojen alla oli lopulta vankka maaperä.