”Pelastit”

LINKKI

Angelina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 24.04.2010
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 35

Kaikella kunnioituksella, Jeni, pelastitko tosiaan? Koska et tiedä emän historiaa, mutta jo vuoden pitänyt sitä itselläsi, vieläkö katsot, että koiran siirtäminen eteenpäin vielä yhteen perheeseen on koiran kannalta mielekästä? Miksi otit sen haltuusi kun et kuitenkaan pystynyt tarjoamaan sille kotia? Monta koiraa itse omistaneena, paraillaankin löytökoiran omaavana toteaisin, että piikki on paras, ei suinkaan ikävin vaihtoehto.

Olet todennäköisesti nuori ja hyvin eläinrakas, kroppa tarmoa täynnä koiria pelastamaan. Siitä nostan sinulle hattua, mutta…. Oletko tutustunut aiheeseen ”koiran stressi” kaiken tämän inhimillisen pelastamisesi keskellä? Oletko ajatellut sitä vaihtoehtoa, että seuraava perhe ei haluakaan koiraa pitää? Koiran elämää ylläpidetään vain siksi, että joku on niin päättänyt. Sinä, Jeni, olet tämän päätöksen tehnyt. Zulan soveltuminen enää muualle on kyseenalaista.

Voin vielä jotenkin ymmärtää, että lomamatkallaan tutustuu koiraan, kissaan tms. ja haluaa tuoda sen mukanaan kotiin. Sitä en ymmärrä, että löytöeläimiä yritetään liukuhihnalla tuottaa Suomeen. Poissa silmistä, poissa mielestä? Suomessa ja Virossa on satoja löytykoiria, joten läheltä löytyy pelastettavia, mikäli sellaisen haluaa.

Koska Zula on vuosia elänyt vapaana lämpimissä olosuhteissa, luuletko, että se viihtyy pannan jatkeena ja lumen keskellä vain säännöllisen ruokinnan takia? Ajatteletko ollenkaan sitä perhettä (ehkä lapsineen), joka koiran tänne ottaisi, mutta joutuisi pitovaikeuksien takia siitä luopumaan?

Mikäli ajattelit tätä kautta löytää koiralle uuden perheen juuri Espanjasta, otan kriittiset sanani takaisin ja toivotan onnea etsinnälle. Pidän kuitenkin voimassa näkemykseni siitä, mitä mieltä olen löytökoirien tuomisesta Espanjasta Suomeen. Yksittäiset tapaukset ok, jatkuvat….en kannata! Mieluummin piikki!