Peesaan vähän …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Kait ”jhatinen” on paljolti oikeassa ja juttuahan voisi muutoinkin laajentaa siihen, mitä oikeuksia meillä expateilla muutoinkaan olisi pyytää mukaamme herkkuja, joita suomalaisille on kotimaassa tarjolla.

Eri juttu heillä, jotka viettävät vain osan vuodesta ulkomailla, kuin lomaillen.

Espanjassa minulle ovat riittäneet hyvin paikalliset kanavat. Thaimaassa kieli ja ohjelmien sisällöt ovat sen verran outoja, että otimme katolle lautasen mitä kautta saan kaikenmaailman kanavat englanniksi. Lisäksi olen maksanut TV-kaistalle mahdollisuudesta kurkistaa suomalaiseenkin tarjontaan.

Kaikenkaikkiaan: Onhan se hölmön hommaa yrittää nykypäivän maailmassa pitää vähäisen maan rajoja suljettuina estäen vähäistä määrää sen kielen taitajia näkemästä kaikkia ohjelmia. Tekijänoikeuksistakin voidaan sopia – miksi eivät osta palveluja esiintyjiltä samalla sopien, että ohjelmia esitetään sittemmin missä tahansa maksaja tahtoo.

Ihan samalla tavalla olen itse ostanut ”taiteellisia tuotoksia” (kuvaa ja ääntä) mainosalan asiakkailleni ikimuistoisin ajoin. Jos joku ei ole ehdotuksesta tykännyt, seuraava on sopimukseen suostunut, saanut kertakorvauksen ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä.

Mutta siihen asti – oikein tai väärin – teeveekaistaa tuuttiin!