Pedigree ja L.O.E.

LINKKI

Barraquito
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2011
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 54

Melko mutkikas juttu verratuna meidän rekisteroityihin koiriin. Suomessahan koiran kasvattaja pennun myydessään toimittaa ostajalle Suomen Kennelliiton rekisterikirjan.
Täällä taas pedigree R.R.C. tarkoittaa sitä, että rotutuomari on todennut koiran vanhempien täyttävän rotuvaatimukset.
Mutta sitten ei tiedetä takana olevista esivanhemmista juuri mitään. Tyyliin esim. ”ne isovanhemmat kyllä näyttivät ihan susikoirilta”…
Eli tällä paperilla ei mennä mihinkään näyttelyihin, ainakaan kansainvälisiin.
Vuokraisännälläni on todella kaunis ja komea saksanpaimenkoira, jolla on myös pedigree… Mutta koirasta ei ole maksettu mitään, eikä myöskään ole minkäänlaista dokumenttia olemassa. Ulkonäöstä päätellen tässä tapauksessa koiran esivanhemmat ovat kyllä kaikki saksanpaimenkoiria. Eli se on ns.”pedigree”-koira, sekin.

L.O.E. = (Libro de Origenes Espanol) puolestaan on meidän rekisterikirjaa vastaava dokumentti, jossa esivanhemmat ovat tiedossa, ja koira on myös rekisteröity R.S.C.E:hen (Real Sociedad Canina de Espana). Tätäkin paperia käsittääkseni kutsutaan pedigreeksi. Tämä on dokumentti joka on ns. puhdasrotuisilla virallisesti rekisteröidyillä koirilla.
Sitten puhutaan vielä LOC:stä, josta en nyt muista mikä versio rekisteröinnistä tuo on.
Puhtaan rotukoiran hinta Espanjassa voi hipoa 800-1000€, joka tavallisen kansalaisen mielestä on älytöntä..

Miksi maksaa koirasta kun niitä saa ilmaiseksikin, täällä ajatellaan. Meidänkin torilla on joka sunnuntai jopa viisikin pahvilaatikollista pentuja, joista ihmiset ottavat haluamasa pennun pehmoleluksi lapsilleen.. ja jotka sitten muutamien kuukausien kuluttua löytyvät banaanipelloille hyljättynä.

Jos meinaa ostaa Espanjasta rotukoiran, saa olla todella tarkkana ettei huiputeta…