PE

LINKKI

Rookeri
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 213

Tervehdystä

clip ->
Rustiikein maadoitus, jonka olen hispaniassa nähnyt oli sellainen, jossa keittiöön oli asennettu maadoitettu pistorasia ja maadoitus oli hoidettu siten, että rasian maadoitusruuvin alta oli vedetty (asiallisen näköisesti kylläkin:) lakattu kuparilanka suoraan tiskipäydän alle kupariseen vesijohtoon rengastetun letkunkiristimen alle. Siistii.

Tuosta nollaamisesta puheen ollen, eikö periaatteessa, ja käytännössäkin, ole suht koht yhdentekevää, liitetäänkö maadoitus nollaan jo pistorasiassa tai vasta sitten keskuskaapin nollakiskoon? Nollaanhan se joka tapauksessa lopulta kytketään. Vai onko vaikutusta juuri noihin informaatioteknologian vermeisiin? Turvallisuushan tietysti on aina numero uuno, ja kakkosena toki asennusmääräykset.
<- clip

Ei missään nimessä ole yhdentekevää, kyllä se aina pitää vetää keskuksesta asti sillä keltavihreällä kaapelilla, pistorasia on rakenteeltaan sellainen että siinä voidaan kaapeli jatkaa seuraavaan pistorasiaan turvallisesti. Sanoisin että swuurin vaikutus on turvallisuuteen ei ne seinässä olevat asennukset niitä häiriötä saa aikaan vaan niihin rasioihin kytketyt laitteet. Kun asennusmääräyksiä noudatetaan niin silloin asennukset ovat turvallisia, ja siihen ei ole mitään oikoteitä. Tarkoitan tällä 230 V:n pienjänniteverkkoa ja niihin liittyviä asennuksia ja niitä ei saa tehdä kuin luvat omaava asennusliike, näin suomessa, Espanjasta en tiedä.