PE-kytkennät

LINKKI

Rookeri
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2010
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 213
devspain kirjoitti:

Rookeri kirjoitti:

En tiedä millaiset sähköasennukset Espanjassa on, tarkoitan yleisellä tasolla, onko siellä esim. maadoitettuja pistorasiota vai onko ne tehty nollaamalla jolloin siitäkin saattaa koitua ongelmia.

Joo, Espanjan sähköt on miten sattuu. Tuo maan nollaaminen on yksi pahimista ja siinä voi lähteä joltain henki kun kunnolla sählätään. Joku valitteli kerran minulle, että suihkussa käydessä vesi ”pistelee” kummasti… 😉 HUH!

Se, että laitat esimerkiksi PC:n maadoitetun pistokkeen maadoittamattomaan rasiaan aiheuttaa sen mielenkiintoisen ilmiön, että koneen runkoon generoituu ~110V toisiojännitettä. Tämän on varmasti moni huomannut, kun kosket laitteen kyljessä tai takana olevaa ruuvia, joka sattuu menemään laitteen ”maahan”, niin saat sormille kivasti. No, toisiojännite ei sinällään ole (kovin) vaarallista, mutta epämiellyttävältä se sätky tuntuu.

Siispä maadoitetuksi tarkoitetut laitteet maadoitettuun rasiaan, please! Ja uusissa asennuksissahan maadoittamattomat rasiat onkin EU:ssa kokonaan kielletty![/quote]
Katsotaanpa tuleeko lainaus oikealla tavalla.
Yes, nuo sähköasennukset eri maissa on aikalailla erilaisia vaikka EU:n sisällä pitäisi olla jo aika yhtenäistä.
Miten mahtaa ryhmäkeskus olla yhteydessä talon päämaadoituskiskoon, jos sieltä tulee kunnollinen piuha ryhmäkeskukseen niin silloin on helppo tehdä pistorasioista maadoitettuja jolloin tuonlaatuisista ongelmista pääsee eroon. Toinen asia on sitten kuinka paljon esim. läppärin poweri säteilee niin silloin on nuo ferriitit tarpeen manttelivirtojen katkaisuun. Kuinka paljon suora säteily esim TV:n RF-asteeseen vaikuttaa on kysymysmerkki.

nimimerkillä: kokemusta monen vuoden taistelusta kaikenlaisten RF-häiriöiden kanssa.