pauliinalle

LINKKI

freesoul65
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
pauliina kirjoitti:

Jos joku ei maksa vastikkeita niin on hyvä heti kovistella isännöitsijää, jotta laitaa prosessin liikkeelle. Ymmärtääkseni loppupeleissä asunto voi tulla taloyhitölle haltuun ja sitä kautta sitten tulee rahat.

Kovistella? Riittääkö sulla kielitaito siihen? 🙂 (ja arvaappa kenen puoella se isännöitsijä ja koko instituutio täällä on…sinun rikkaan ökyulkkarin vaiko ”säälittävän” espanjalaisen perheen, jonka haluat häädettävän) 🙂 LOL

Tietääkseni ei ole kovin helppoa saada niitä rahoja takaisin. Näin minua on infomoitu ja minulla on verkoston kautta aika kovan luokan kontakteja sanomassa noita asioita. Mutta jos olet asian selvittänyt ja aivan varma että homma menee kuten Suomessa, niin mikäs siinä…

pauliina kirjoitti:

Mutta samoinhan toimii suomalainenkin as oy. Jos joku ei maksa, niin vastikkeet nousee. Sitten joskus saadaan alennusta kun saadaan perittyä. Prosessi vaan on Suomessa nopeampi.

Kuulostaa ihan siltä, että kuvittelet hommien skulaavan täällä kuten Suomessa? 🙂

Suomessa ei käytännössä kyllä vastikkeet maksamattomien rästien vuoksi nouse. Prosessi on siinä mielessä tehokas ja nopea. Täällä asia ei tietääkseni ole noin. Jo pelkästään sen vuoksi, että se AsOY puuttuu.

Edit: sitäpaitsi on ajatusvirhe ajatella noin. Ethän voi vähätellä ilmiselvää riskiä sillä perusteella että ” koska Mongoliassakin”..

Täällä sattuu olemaan 25% työttömyys nyt – ja edessä bailout eurosta ja korkojen nousu. Aika moni hilpeä spaniardi saattaa tehdä henkkoht konkurssin. Suomessa ei ole edes etäisesti vertailukelpoinen tilanne syntymässä, joten tuon riskin vähättely ” koska Suomessa” kortilla on typerä veto.

pauliina kirjoitti:

Espanjassa ostetaa siis kiinteistö eikä as oy. Sivukuluja tulee, joten niihin kannattee varata helposti noin 7-8 prossaa

Ei taida edes riittää käytetyissä antamasi varausprosentti. Taitaa mennä lähemmäs 10%? Ja vuodenvaihteen jälkeen uudetkin maksaa >10% sivukuluineen. Kannattaa myös perehtyä kuukausikuluihin. Yllättävän paljon siihenkin uppoaa, kun ajattelee millä ilmastovyöhykkeellä ollaan ja lämmitykseen ei mene senttiäkään (ainakaan taloyhtiön rahaa). Suomessa sentään moni AsOy hoitaa lämmöt tupaan vastiketta vastaan ja lämmityskuukausia Suomessa on aina vähintään 7-8, Lapissa jopa 9-10! Siihen nähden suomlalaiset vastikkeet ovat yllättävän halpoja.