pasta

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
jpmadrid kirjoitti:

Hola,

Espanjan uusi hallitus tullee laittamaan limiitin käteisen käytölle, arvioivat että jatkossa käteisen käyttö kaikissa yli 1000€ operaatioissa olisi kiellettyä. Tämä olisi osa hallituksen aseista harmaan talouden kitkemiseen.

http://politica.elpais.com/politica/2012/01/04/actualidad/1325698011_072529.html

Yleisesti kortin käytöstä, Madridissa ei ole ongelmia, itse olen huomannut että kortin käyttö on siellä etelässä paljon vaikeampaa, monet ulkomaalaisten pitämät ravintolat, mukaanlukien Suomalaisia, eivät hyväksy korttia. Mistähän mahtaa johtua. Pankkien komissiot ovat jo tulleet alas, laskun varaa on vielä, ja itse jos en voi kortilla maksaa, niin tipit ovat sen mukaiset..eli en usko että kyseessä komissiot, vaan varmasti joku muu..fyysisen kassan kanssa pitää muutenkin olla tarkkana, voi käydä kuten olemme uutisista lukeneet..

Saludos

Janne Madrid

Harmaatahan on jo aikaisemminkin yritetty kitkeä vaatimalla selvitys asiakkaalta, mistä rahat ovat peráisin, jos yrittáá tallettaa tililleen jotain hieman suurempaa. Minne siis huumerahat jne. uudistuksen jálkeen, asiakkaathan eivát maksa kortilla, luultavasti. Täytyy varmaankin olla pankkikonttoreita, jotka liittyvát rinkiin ja sallivat epámááráisten rahapanojen tekemisen ja muuttavat káteisen lailliseksi muovirahaksi. Joten uudistus ei tule muuttamaan mitään.

Tuota muovirahaan siirtymistä näköjäán vastustetaan hirveásti ihan niin kuin aina uusia asioita. Mutta mitä se oikeastaan meidänkáän raha-asioissa muuttaa? Ainakin minä olen jo vuosikausia maksanut käytánnössä kaiken kortilla ja minusta on ollut epämukavaa ostaa sellaisista paikoista, joissa kortti ei käy. Káteiseen liittyy aina pankkiautomaatilla káyminen, huoli siitä, onko sitä pastaa riittävästi, entá jos setelit ovatkin váárennettyjä, saako rahasta oikein takaisin…Ja nyt en tietenkään tarkoita kahvipaikkoja tai lehtikioskia, vaan oikeita ostopaikkoja, niitä joissa loppusumma on enemmán kuin 10 euroa.

Täällä Espanjassa on vielá joitakin maksuja (ainakin minulla) jotka pitáä maksaa káteisellá johonkin tiettyyn pankkiin. Ja se tarkoittaa jonottamista ja vielápä oikeaan aikaan oikeana päiväná pankkiin menemistá. Ja oikeaan pankkiin, sitápaitsi, pankkejahan Espanjassa on…toistaiseksi. Ja se on hankalaa näin suomalaisena, kun on tottunut hoitamaan kaikki maksut kátevásti oman tietokoneen ääreltä.

En usko, että Espanjassa voidaan ihan pian siirtyá suomalaisen kaltaiseen maksu- ja rahasysteemiin. Ihmiset eivát ole siinä asemassa, että se onnistuisi. Läheskáän kaikilla ei ole tietokonetta, internettiá tai edes pankkitiliä. Ja kaikki eivát edes osaa lukea kunnolla. Espanjassa káteinen tulee sáilymään ihan varmasti ja kauan. Suomessa sen sijaan kaikki mökin mummotkin Takahikiältä joutuvat opettelemaan nettimaksamisen ja muovirahan káyttämisen. Ja tulevat olemaan tyytyváisiá, ruikutus on vain osa meidán suomalaista ruikutuskulttuuria. 🙂