Parkkipaikat – asennemuutos!

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Lapsiperheitä? Parkkipaikat – asennemuutos!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arkteko
arkteko Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.04.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 109

Vähän aloittajan aiheesta ehkä ohi, mutta edellä olevaan täydennyksenä:

Costa Del Solin alueella parkkipaikan saaminen kadunvarsilta (ilmainen) on mahdotonta. Tämä vaatii Suomesta tulevan autoilijan kohdalta täydellisen asennemuutoksen!

Eli jos liikut esim. Malagassa, Torremolinoksessa, Benalmadeenassa, Fuengirolassa tai Marbellassa, niin käytännössä ainoa mahdollisuus pysäköintiin ovat parkkihallit. Tämä piti kohdaltani oppia ”kantapään kautta”. Toisaalta parkkihallien hinnat mielestäni eivät olleet kalliita – siis noin puolet Etelä-Suomen vastaavista.

Jos vuokraat auton jo lentokentältä, niin Malagassa varaudu jonottamaan vuokrausfirmassa – Cran Ganarialla ei tätä ongelmaa ole. Matkan varauksen yhteydessä kannattaa kääntyä esim. puhelimitse suoraan ao. hotellin puoleen ja tiedustella autopaikkaa. Tällöin tulopäivänä ei iske parkkiongelma heti loman alussa.

VAROITUS 1: Matkanjärjestäjien lupauksiin ”kyllä hotellin läheltä löytyy aina parkkitilaa” Ei kannata uskoa!

VAROITUS 2: Missään nimessä EI em. alueilla kannata pysäköidä ns. virheellisesti. Auto hinataan alta aika yksikön pois, ja niin lomasta kuluu 1-2 päivää auton lunastukseen (jonotus) ja hakuun!

Muutoin liikennekulttuuri aurinkorannikolla on joustavaa ja ystävällistä sekä navigaattorit toimivat erittäin hyvin – eli suosittelen autoilua mieluusti!