Pari vuotta sitten

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mampu
mampu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 261

Pari vuotta sitten selvittelimme työläästi ja tarkkaan kaikki eri soitto- ja puhelunvastaanottotavat, mutta päädyimme kuitenkin nykyiseen ratkaisuun. Syynä paitsi se, että systeemit muuttuu koko ajan ja niissä on vaikeaa pysyä mukana ja että esim kännykkäpuheluissa muistaakseni oli jokin ongelma numeron näkyvyydessä asiakkaalle ja meille päin silloin, kun se hoidetaan siirtona lankanumeron kautta.

Olemme tulleet siihen tulokseen, että nykyinen systeemi toimii hyvin varsinkin, kun matkapuheluiden hinnat ovat laskeneet. Jo parina vuonna olemme kirjanpidosta ilolla todenneet, että puhelinkustannukset ovat Espanjan kuukausien ajalta pienemmät kuin Suomen kuukausien ajalta 🙂 Tämän selittää se, että tulee tarkemmin mietittyä, miten asiat hoitaa (ja turhat pölöttelyt hoidetaan Skypessä);
– puheluihin vastataan heti eikä soiteta kohta perään, vastaaminen kun on paljon halvempaa
– työasioita hoidetaan enemmän sähköpostilla, minkä etuna on se, että tulee samalla dokumentoitua mm, mitä on sovittu jne – asiat voi tarkistaa sähköpostista eikä tarvitse soitella, että mitäs me sovittiinkaan 🙂
– lyhyet tekstiviestit saa lähetettyä ilmaiseksi Fonectasta (olikohan nykyisin 20 kpl/liittymä/kk)ja operaattorin oma.saunalahti-palvelun nettiviesteinä (niitäkin 20 / liittymä ilmaiseksi ja seuraavat muistaakseni 6 snt/kpl)
– ulospäin soitettavat puhelut soitetaan Skypestä, mieluiten lankanumeroihin, jolloin hinta on 3,5 snt/minuutti. Skypestä tuleva puhelu näkyy vastaanottajalla ihan samana kuin kännykästä soitettu eli oma numero suomalaisessa muodossa.

Tässä siis meillä toimiva systeemi. Ainoa ongelma on tällä hetkellä se, että espanjalaisten omaksuma whatsapp pitäisi saada kunnolla käyttöön. WiFi:ssä yhteys katkeaa koko ajan ja akku tyhjenee, kun puhelin hakee verkkoa. Osaisiko joku suositella lähes pelkästään whatsapp-viestittelyyn sopivaa prepaidia? Puheluita tulee soitettua tosi vähän, samoin normaaleilla tekstareilla ei ole juurikaan merkitystä. Lähinnä ratkaisun pitäisi palvella perheen ja ystävien välistä ”hei, missä sä oikeen oot?” viestittelyä.