Pari uutista ESPANJASTA

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 14 uutisia Pari uutista ESPANJASTA

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Espanjassa ei näytä tapahtuvan niin yhtikäs mitään, mikä kiinnostaisi suomalaisia, tai ainakaan orkkia. Mutta kokeillaan;

Táállá on kyselty mahdollisuuksia opiskella espanjan kieltä ja saatu erilaisia vastauksia ja tássä yksi ihan uusi:

http://www.axalingua.com/index.php/es/curso-de-espanol-axalingua

Josta kerrottiin tämän aamun Diario Surissa:

http://www.diariosur.es/v/20120408/turismo/antequera-abre-puerta-turismo-20120408.html

Tämä koulu tarjoaa erilaisia ja eritasoisia espanjan kursseja ja niihin on mahdollista yhdistää myös kulttuuriin tutustuminen. Ja hintakin näyttää olevan varsin kohtuullinen.

Ja sitten se toinen uutinen,Surista sekin:

http://www.diariosur.es/v/20120408/malaga/chinos-conquistan-entorno-metro-20120408.html

Tässä kerrotaan, että kiinalaiset ovat valtaamassa Malagan markkinoita. No, se ei sinänsä ole mikään uutinen, kaikkihan sen tietää ( 8) ), mutta tuon uutisen jäljessä olevat lukijoiden kommentit ovat todella kiinnostavia. Tässä nimimerkki manf, joka on saanut repliikilleen jo nyt 7 peukkua:

SOLUCIÓN:
NO IR A COMPRAR A LOS CHINOS…
ES LO QUE HAGO YO. SI VOY ES PORQUE ES ESTRICTAMENTE NECESARIO.
NO ES NORMAL QUE ÉSTOS TENGAN ESTE MONOPOLIO.
¿DE DONDE SACAN LOS PRÉSTAMOS? NO PENSÁIS QUE HAY ALGO RARO???
NO ES NORMAL QUE VIVAMOS EN UN PAIS (ESPAÑA) Y QUE NO TENGAMOS LAS MISMAS OPORTUNIDADES ASÍ COMO LOS MISMOS DERECHOS.

Näin kun ulkomaalaisviha, ihan aiheesta sitäpaitsi, alkaa nostaa päátáän, niin ihan varmasti se koskee kaikkia ulkomaalaisia yrityksiä ja yrittäjiá ja jos käy ilmi, että guirit eivát maksa sosiaalimaksuja, kiertávát veroja ja rikkovat työlakeja, niin siitähän voi seurata vaikka mitä. Fuengirolassakin on suomalaisyhteisöstä jo nyt paljastunut pari juttua; koulu, seurakunnan päiväkoti ja ainakin pari baaria, joilla ei kaikki ole ihan ok. Ja kuinka paljon briteillä, aika monta brittibaaria on jo sulkenut ovensa..

On hyvä olla ajan hermolla ja jos kiinalaiset investoivat Espanjaan näin paljon, täytyy heillä olla ajatus siitä, että investointi on kannattava. Kiinalaisia voisi varmaan pitäá jonkinlaisena mittarina, joka kertoo, mihin suuntaan talous on menossa. Ja nyt siis ylöspäin. Jos kinkit lähtisivät pois, olisi talouden ennuste ihan päinvastainen. Siispäs kinkkimittarin mukaisesti nyt sijoittamaan, ostamaan asuntoja ja liikehuoneistoja. 🙂 🙂 🙂

Tänne loppuun on vielá lisáttává nämá ilkeát sanat: kiinalaiset ovat ahkeria, tunnollisia ja puhaltavat yhteen hiileen. He opettelevat espanjan kielen ja pistávát lapsensa espanjalaisiin kouluihin ja tarhoihin. Huomionarvoista on, että vaikka kiinalaisia on jo nyt satoja tuhansia, he eivät ole perustaneet omaa koulua, vaan támá tákälainen kelpaa! Näin he integroituvat, ja sitäpaitsi he tarjoavat palveluksiaan ja tuotteitaan ihan kaikille, eivát vain omilleen.

Ja verrataanpa suomalaisiin yrittäjiin; kaikki päinvastoin, omissa nurkkapatriooteissa porukoissa pyöritään ja toimitaan, valtaosa suomalaista yrittájistá ei osaa espanjaa edes auttavasti, asiakkaiksi kelpaavat vain suomalaiset ja kaikki tuotteet ja palvelut ovat jotenkin kytköksissä suomalaisiin ja suomalaisuuteen. Jos ei muuten, niin palvelukielen takia. Ja yhteispeliä ei ole, naapuria puukotetaan selkään aina kun siihen on tilaisuus, kateutta ja kaunaa, joka kilpistyy erilaisiin adresseihin ja kirjelmiin ja ilmiantoihin, joita sitten láhetelláán viranomaisille ja julkaistaan suomilehtien palstoilla.. }:) Olisikohan jotain oppimista pisamaan kansalla???? 8)