Paras aina kysyä

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Timo-70: No, jos tuntuu ylivoimaiselta vaihtaa koiralle hyttyspanta kaksi kertaa vuodessa sekä laittaa ruoan sekaan tabletti kerran kuukaudessa, niin voi olla hyvä valinta olla hankkimatta lemmikkiä. Se pitäisi nimittäin myös ruokkia ja ulkoiluttaa – PÄIVITTÄIN…

Vierin kanssa samoilla linjoilla – kysy varmuuden vuoksi aina eläinlääkäriltä rotu- ja lajifaktoja ennen kuin ostat jotain loishäätöainetta, ja etenkin jos suunnitteilla on pistoksena annettava aine. Esim. juuri tuo colliesukuisille koirille vaarallinen ivermectin on monesti pistoksena annettavassa muodossa. Itse kysyn aina ennen uuden tuotteen kokeilemista, ja vielä varmistan että eläinlääkäri on tietoinen tästä collie-suvun erikoisuudesta. Muistan vielä kun jokunen vuosi takaperin luin Ibizalla asuvasta sheltiestä, jonka omistaja oli vienyt eläinlääkärille rutiini-loishäätöä varten. Eläinlääkäri oli antanut Ivomec-pistoksen, ja koira meni 24 tunnin päästä koomaan. Epätoivoinen omistaja kyseli koirafoorumeilla josko joku tietäisi mitään hoitokeinoa, mutta ikävästi päättyi se tarina. Eli mieluummin kyselen tyhmiä kuin kadun jälkeenpäin.

Oma koira on siis bordercollie, ja hyvin on sille sopinut niin Scalibor, Program Plus kuin Exspot, eli en ole mitään sivuvaikutuksia huomannut.