pannaas tähän asiavastaus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Kannattaa suhtautua sillä varauksella mun vastaukseen, että mä olen pesunkestävä Stadilainen. Mutta eihän mikään asia ole niin vaikea ettei siitä jotain ymmärtäisi.
Täällä Andaluciassa viljatilat ovat isoja, kuten jo mainittiin , satoja hehtaareita, mä sanoisin kyllä tuhansiakin hehtaareita.Pikkutiloilla joita on tässä ihan Fugen ympärilläkin , mun käsityksen mukaan kasvatetaan pienimuotoisesti vihanneksia, hedelmiä, aplareita, sitruunoita ja sen semmoista.
Tossa vähän ylempänä vuorille päin kasvatetaan oliivipuita, viiniköynnöstä ja varmaan manteleita ja mitä näitä nyt on olemassa.
Maastohan on vuoristoista ja rannalla on muutaman kilometrin tasainen vyöhyke missä viljely onnistuu. Ja sitten pitää mennä vuorten yli keskiylängölle joka on 600-800 metrin korkeudella ja se on aakeeta laakeeta ja siellä juuri on silmänkantamattomat viljapellot ja oliiviviljelmiä on helposti yhtä soittoa kymmeniä kilometrejä , osa tasamaalla ja osa nousee vuorten rinteille.
Keinokastelu on luultavasti oleellinen osa prosessia ja siihen kuuluu varmaan jotain osuuskuntiin ja ikiaikaisiin nautintaoikeuksiin liittyvää.
Ja jos mä jotain asiasta ymmärrän , niin pienviljelijä on yhtä kusessa täällä kuin Suomessakin.
Poikkeuksena hyvin erikoistunut laatuviinien tuotanto, ehkä, ja vastaava erikoistuminen.
Mutta traktorit on isoja , vihreitä ja nelivetoisia.