Pankit

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Sähköiset pankkipalvelut ovat _hyvin_ turvallisia, kunhan vain varmistat, että et anna tunnuksia muilla tavoin kenellekään. Älä siis koskaan anna tunnuksia esimerkiksi sähköpostiin tulleelle kyselylle, vaikka se näyttäisi pankista tullelle. Pankki eikä mikään muukaan taho _koskaan kysy_ tunnuksia sähköpostilla, he eivät itsekään tiedä tunnustasi eikä heidän tarvitse sitä tietäkään! Pankin ohjelmistot toimivat ns. shadow-password periaatteella, jolloin itse salasanaa ei ole tallennettu minnekään järjestelmään ja sitä ei voi saada siis selville mitenkään muuten kuin brute-force-menetelmällä kokeilemalla. Kaikki maksuliikenne selaimen ja pankin välillä on myös MD5-tarkisteella varmistettua, eli maksun summaa tai saajaa jne ei voi välillä muuttaa.

Varmista kuitenkin aina pankkimaksuissa tai muissa turvallisuutta vaativissa tapahtumissa, että selaimesi on yhteydessä palvelimeen SSL-tekniikalla. Tämän näet selaimen osoitteesta, joka alkaa normaalisti ”http://”-alkuisesti, turvallinen salattu yhteys alkaa ”https://”-tunnisteella.

Mikäli teet luottokorttiostoksia verkossa, kannattaa aina olla varovainen. Osta vain tunnetuista yrityksistä, joihin luotat ja tarkkaile oston jälkeen korttisi veloitusyrityksiä. Taatusti turvallinen luottokorttiostos vaatii koneelta oman sertifikaatin, mutta harva webbikauppa käyttää sellaista. Et ole kuitenkaan allekirjoitanut mitään, eli toistuvan tai ylisuuren veloituksen voi tapauksesta ja luottoyhtiöstä riippuen perua.

Sinulla on hyvä tapa, että poistat väliaikaistedostot ja ”keksit” koneelta pankkiyhtyden jälkeen. Tee se aina kun käytät konetta muualta kuin kotoasi ja sulje käytön jälkeen kaikki selainikkunat ennenkuin jatkat muille sivuille! Älä koskaan myöskään pidä päällä selaimen ominaisuutta tallettaa automaattisesti salasanat! Tämä on uskomattoman tietoturvaton ominaisuus, joka pitäisi poistaa kaikista selaimista!

En myöskään suosittele pankkiyhteyden käyttämistä julkisessa langattomassa WLAN-verkossa, varsinkaan sellaisessa mikä ei ole salausavaimella salattu (avoin salaamaton verkko).