Pankit

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä 3Blades
3Blades Ei kirjautuneena
Liittynyt: 19.08.2009
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 46

En toki tarkoita sitä, että Suomessakaan pankin konttorin homma olisi asuntojen myyminen, mutta kesällä Nordean tiskillä käydessäni kiinnitin huomiota siihen, että joka pöydällä oli kiinteistönvälittäjän kortteja ja mainoksia – niitä et Espanjassa suoraan konttorista löydä eikä pankki ohjaa sinua tietyn suuren välittäjäketjun luo tai päin vastoin. Suuret kiinteistönvälittäjät Suomessa ovat kásittääkseni ihan suoraan pankkien omistamia ja kiinteistönvälitys ja pankin konttori ovat jopa samoissa tai hyvin lähekkáin olevissa tiloissa.

Niin, mikä on sitten parempi? Se, että pankit tekevät yhteistyötä välittäjien kanssa ja ovat siten ehkä paremmin perillä vallitsevasta tilanteesta vaiko tämä 2 miljoonan myymättömän asunnon kupla eli nk. Espanjan malli?? Ameriikkalainen ”freedom” on tietysti ihanaa, mutta kyllä kait rehellisyyden nimissä aika monessa maassa on taantumasta huolimatta nuo asiat hoidettu paremmin kuin Espanjassa. Vaikeaahan se toki on myöntää, että ” *ituks meni ku vapaussota”, mutta jos ei sitä tee niin kusee entistä pahemmin omille kintuille.

Peeäs. Ei mun ainakaan tarvinnut Nordean asiakkaana kämppää ostaa heidän yhteistyö-välittäjältään. Ostin ihan muualta ja rahat hoitui silti. Ihan samoilla ehdoilla ja yhtä helposti/ vaikeasti kuin muillekin. Ja mulla on sentään ”sukurasite” siihen suuntaan, joten se niistä käsityksistä.