Paluu samaa rataa

LINKKI

okebo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.12.2006
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 62

Palailin takaisin samaa reittiä ja samalla hinnalla. Matka sujui ihan yhtä kitkattomasti kuin aiempikin. Erona oli tosiaan se että nyt odotusaika Bremenissä oli viiden tunnin luokkaa.

Bremenissä oli siis aikaa mukavasti käydä keskustassa katsastamassa joulutori ja juomassa glögiä.

Muutama käytännön vinkki:

Ryanairin terminaalihan on hieman erillään pääterminaalista. Siirtymään pääsee sisäkautta tai ulkokautta, matkaa on muutama sata metriä.

Kun Ryanairin terminaalista astuu ulos, on kadun vastakkaisella puolella hieman oikealle viistossa parkkitalo. Parkkitalon alakerrassa on laukkujen säilytys. Laukut lokeroon, automaattiin 2 euroa ja avain taskuun.

Keskustaan lähtee metro numero 6 (ainut nro), parkkitalon puolelta, eli sieltä katsottuna oikealle. Näet valotaulusta milloin seuraava metro tulee (noin 10 min välein). Raitsikassa on automaatti joka nielee kolikkoja, matka maksaa 2,10 euroa (automaatin kieleksi voi valita englannin).
Neljä kertaa kulkeneena ei kukaan ole lippuja tullut kysymään, mutta perusrehellinen suomalainenhan lippunsa maksaa vaikka on Saksassa 😉

Metrossa on selkeät kuulutukset sekä valotaulut, keskusta on Centrum (tai ihan vastaava ;)), matka aika reilu 10 minuuttia.. Huomioi mihin kohtaan jäät, siinä on MCDonalds hyvänä maamerkkinä. Kirkon ympäristössä on tori arkenakin, ja keskustan kaupat löytyvät siitä ihan tienoolta.

Palatessasi lähdet sitten samasta kohdasta mutta kadun toiselta puolelta takaisin. Valotaulu pysäkillä kertoo montako minuuttia metron saapumiseen on, ja numerohan on edelleen 6, kohde on Flughafen. Ja matka kestää sen noin 10 minuuttia etkä voi erehtyä koska kuulutus ja metron valotaulu kertoo selkeästi milloin pitää jäädä pois.

Näillä eväillä arempikin matkustaja kyllä uskaltaa lähteä katsomaan keskustaa eikä tarvitse notkua monta tuntia terminaalissa.

Vielä Ryanairin käsimatkatavaroista; niitähän saa olla yksi/matkustaja, mutta naisilla kyllä saa olla myös käsilaukku. Turvatarkastukset ovat (onneksi) erittäin tarkat, joten muista että ei nesteitä, eikä teräaseita laukkuun. Käsimatkatavaroiden paino saa olla maks 10 kg (joka on aika paljon).