Palkkapussi

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Nuori perhe muutti uuteen taloon, jonka naapurissa oli vapaa tontti.
Eräänä aamuna sinne perustettiin talonrakennuksen työmaa ja paikalle saapui joukko rakennusmiehiä aloittaen työt.

Perheen 7-vuotias pikkupoika luonnollisesti kiinnostui naapurissa olevasta työmaasta, luikahti sinne vähän väliä ja jutteli uteliaana työmiesten kanssa.

Kun poika pyöri rakennuksella päivittäin, niin työmiehet tottuivat pikkuvesseliin ja adoptoivat hänet jonkinlaiseksi maskotikseen. Siten poika seursi miesten puuhia ja istuskeli heidän mukanaan aikuisten juttuja kuunnellen myös kahvi- ja ruokatauoilla.

Lopulta miehet antoivat pojalle myös pieniä tehtäviä, jotta tämä tuntisi itsensä tärkeäksi. Ja perjantaina viikon päätteeksi hän sai peräti kirjekuoren, jossa oli 3 euroa 10 sentin kolikkoina. Sanoivat sen olevan hänen henkilökohtainen ja hyvin ansaittu ”palkkapussinsa”.

Poika vei ”palkkapussin” kotiin, missä hänen äitinsä ehdotti, että työstä ansaitut rahat talletettaisiin pankkiin ja avattaisiin hänelle oikein säästötili.

Pankkineiti kuunteli hymysuin pojan tarinaa tämän kertoessa inokkaasti työstään rakennuksella ja siitä, miten hän oli ihan oikean aikuisesti tienannut oman ”palkkapussinsa”.

”Sinun on täytynyt todella työskennellä ahkerasti saadaksesi näin paljon palkkaa,” sanoi pankkineiti. Johon poika ylpeänä vastasi tehneensä töitä todella koko viikon työmiesten kanssa rakentaessaan sitä isoa taloa.

”Hyvänen aika,” pankkineiti hehkutti. ”Menetkö sitten vielä tälläkin viikolla rakennukselle töihin?”

Pikkupoika mietti hetken ja vastasi: ”Kyllä kai, kunhan ne rakennustukun runkkarit vaan toimittais ne vitun fyllinkit ajoissa.”