Paljon mukavaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat son sitten adios Paljon mukavaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Raya
Raya Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Mä olen löytänyt Orkista paljon hyvää infoa, vaikken AR:n jengiin kuulukaan.
Itse olen valencialaisia juuriani etsivä toistaiseksi Suomessa esp. puolison kanssa isoimman osan vuodesta elävä outofriikki…joten niskaan ovat viskoneet moskaa niin suomimieliset kuin espanjalaismieliset…ja kaikki siltä väliltä, erilainen ei saisi olla eikä erilailla saisi ajatella, ei mistään näkökulmasta.

Monet Orkissa julkaistut jutut pätevät myös muualla kuin AR:lla, tosin on paljon juttuja jotka ovat meillä Valenciassa täysin toisin kuin etelässä.
En voisi kuvitellakaan edes kuulevani suomenkieltä saati saavani palvelua suomeksi.
Olen huomannut, että me Valencian seudulla liikkuvat suomalaiset, emme puhu suomea kovalla äänellä, meitä kuitenkin hieman löytyy.

Mutta mitä haittaa pienet…minusta on mukava keskustella siitä mikä on paras kestomakkara ja mikä juoma on maailmassa parasta.
-Kaiken kepeänkin keskustelun lomassa voi putkahtaa jokin kiva tiedonjyvänen jota on sitten mukava käyttää hyväkseen joko Pirkanmaalla tai Valenciassa.

Orkki on toiminut myös erinomaisena sosiaalisena ”leikkikenttänä” jonne immeiset kirjoittelevat niitä näitä, kuulumisia Espanjasta ja vastavuoroon myös Suomessa asuvat voivat kertoa terveisensä kauan jo poissa Suomesta asuneille joilla vielä jokin henkinen side pitää entiseen maahan.
Puhumattakaan ystävistä joiden kanssa pidetään yhteyttä vaikka välillä on tuhansia kilometrejä, tavataan toisiamme…

Mä olin täysin ummikko kun ekan kerran lähdin seikkailulle Valenciaan 10 vuotta sitten, olin itsekseni lukenut 4 kk kieltä…silloin tapasin tulevan ukkoni ekaa kertaa…no enkä vieläkään osaa espanjaa mielestäni tarpeeksi.
Maailma on muuttunut siitä, minä olen muuttunut siitä…mutta unelmat elävät…turha on toitottaa ettei se Espanja ole mikään paratiisi…eipä se Suomikaan ole sellainen miten sitten jokin muu maa olisi?
Kyllähän sen järki-ihminen tajuaa unelmoinnikin keskellä!
Nyt on takana yhteenlaskettuna Espanjassa vietettynä jo reilut pari vuotta, se on ihan riittävästi juurtumiseen…vähän yli 40 vuotta ei riittänyt juurruttamaan minua Suomeen…minä olen tälläinen sinä olet toisenlainen…kaikille tilaa riittää myös täällä Orkissa.