Palauttaakseni keskustelun asialinjalle ;)

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Läpi Espanjan rannikon! Palauttaakseni keskustelun asialinjalle ;)

LINKKI

Liru
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.09.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 22

Itse olin vaihdossa Cádizissa, ja ehdin vuoden aikana kiertää melkein koko Andalucian, josta voin kyllä suositella melkein kaikkia paikkoja 😀 Tietysti jokaisella on oma makunsa, mutta mulle Andalucian ilmasto yhdistettynä siihen monikulttuurisuuteen (muun Espanjan mielestä ehkä kulttuurittomuus) sopi täydellisesti 🙂 Joitain paikkoja, joita oon ainakin vaihtovuoden valokuvakansiossa hehkuttanut:

– Málagan vuoristo & ”Los pueblos blancos”, esmes tää joku kylä, joka on rakennettu vuorten sisään (en oo missään vaiheessa pistäny nimeä mieleeni, sori!) on maisemallisesti tosi kaunista katseltavaa! Riippuu varmaan kyllä vähän vuodenajasta, itse oon käynyt syksyllä ja keväällä, jolloin oli nättiä.

– Málagan vuoristossa myös Ronda, jossa myös nätit maisemat, kivoja putiikkeja & muistaakseni Espanjan vanhin härkätaisteluareena tms, jos sellanen kiinnostaa.

– Granadassa Alhambra. Jos ootte joka tapauksessa poikkeamassa Granadassa, niin arabien arkkitehtuuria kannattaa todella käydä ihailemassa!

– Sevillassa puisto & La Plaza de España. Perusturistikamaa, mutta näkemisen arvosia. Puistosta en tosin taas tiedä vuodenajan suhteen, että millanen se on, ite oon käynyt vaan kesällä. Plaza on just restauroitu kai, että pitäs olla tosi hienona (mä oon nähnyt sen vaan restauroinnin ollessa kesken…)

– Gaditanana (portuensana oikeastaan) suosittelen myös tottakai Cádizin provinssia. Cádiz on Länsi-Euroopan ”vanhin kaupunki”, eli historiallista nähtävää löytyy vaikka millä mitalla. Siellä sitä paitsi kuvattiin se James Bond, jossa ne on ”Kuubassa”. El Puerto de Santa María on sitten vähän pienempi ja espanjalaisempi kaupunki, ainakaan talvikaudella siellä ei ole turisteja. Siellä on muun muassa joku Kolumbuksen linna (kotipaikkakuntatietous<3), tosi hyviä kalaravintoloita ja paljon viinibodegoja, joihin pääsee maksusta tutustumaan.

Nojoo, nää nyt on ehkä enempi näitäkin, mitä myös internet suosittelee, mutta itse ainakin tykkäsin, kuten sanoin. Kai vaihtovuoteen kuuluu myös se turistiosuus 😉