Pakosiin sauvakävelyn ME!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Sauvakävelijöiden kiertokulku Pakosiin sauvakävelyn ME!

LINKKI

LakuPekka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa,

”Ennätystä saalistetaan kiertämällä noin kahden kilometrin rataa 24 tuntia. Nykyinen miesten sauvakävelyn maailmanennätys eli 153 kilometriä on tehty Itävallassa. Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n jäsenenä Suomen Hiihtoliitto on lupautunut tukemaan vuonna 2006 Pohjois-Satakunnassa järjestettäviä kansainvälisiä sauvakävelytempauksia.”

Aikoinaan 70-luvulla Fuengirolan Los Pacos oli suosittu urheilukeskus, jossa suomalaiset huippu-urheilijat tulivat talvea pakoon ja urheilivat verenmaku suussa. Pacosissa vieraili mm. Lasse Viren, Pekka Vasala, Juha Väätäinen jne. Tulostakin saatiin ja heistä tuli Olympiavoittajia, maailman mestareita jne.

Nyt voitaisiin tehdä taas uudet ”Pakosit” ja aloittaa sauvakävelijöiden ympärivuotiset matalan paikan treenit ja tavoitteena rikkoa tuo 153 km maailman ennätys. Täällä olisi ainakin valmista pohjaa lajin uudelle sukupolvelle, sillä suomalaisten sauvakävelyrynnistys on saanut espanjalaiset aivan hämilleen.

Voitaisiin perustaa Suomelan Hiihtoliitto, joka antaisi täyden 100 % tukensa sauvakävelijöiden Pakosin leireille. Kari Pekka Kyrö on jo lupautunut tulemaan paikallisen hiihtoliiton hallituksen puheenjohtajaksi, Harri ”Hartsa” Kirvesniemi lajipäälliköksi ja Marja Liisa sihteeriksi. Kuten aina perinteisesti hiihtoliiton toimintaan on kuulunut se, että kulu-, edustus- ja matkustuspuoli pitää saada heti ensiksi kuntoon, vaikka lajin menestyksen kustannuksella. Liiton mottona voisi olla: ”Tärkeintähän ei ole voitto, vaan matkustaminen”