Päivän päätteeksi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 79 Päivän päätteeksi

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Oltiin pitkään kaupungilla ja käytiin myös ostamassa kärryllinen syötävää ja juotavaa Carrefourista (avoinna täällä klo 9-24) mitkä ne sitten tuovat kotiin samaan hintaan. Kivaa palvelua varsinkin siksi, ettei meillä ole täällä muuta kulkuneuvoa kuin mopo.

Varattiin myös vuokraamosta auto parin viikon kuluttua olevaan tarpeeseen, kun mennään silloin kauaksi maaseudulle ystävien häätilaisuuteen. Kiinnostuneille tiedoksi, että maksamme keskikokoisesta autosta automaattivaihteistolla n. 25 euroa per vuorokausi.

Ja istuttiin hetki suomalaiskuppilassa. Ihan pakollinen vierailu, kun siellä on kirjahylly, mistä lainaan luettavaa. Samalla kärsimys siksi, että en todellakaan ole ihastunut siellä riekkuviin seiväsmatkalaisiin, joita täällä näkee kummallisen runsaasti – ihan selvästi enemmän kuin Espanjassa.

Samalla nähtiin kaksi vanhaa tuttua Espanjasta: Hattu-Seppo ja Gizmo. Molemmat voivat hyvin – ja käyttäytyvät säädyllisesti. Gizmo tekee omaa lehteä http://www.thaimaansuomalainen.com ja Seppo nauttii lämpöisistä keleistä. Meinaa taas viettää kesän Suomessa. Sanoi, että saa lähetellä terveisiä tutuille, että tässä ne sitten tulevat.

Kari on nostanut julki ongelman, joista vedän päätelmäni ja ainakin luulen tietäväni jotakin – sekä vilpittömästi suren, mikäli osun oikeaan. Vähemmälläkin viisaudella pitäisi nimittäin ymmärtää, miten helposti paskanjauhannan varaan rakennetut verkostot sortuvat, kun niihin eivät edes lähde mukaan semmoiset, joilla olisi odotetulle toiminnalle tuiki tarpeellista prestiisiä tai peräti erilaisia voimavaroja.

Joo-joo, kyllähän juonitella saa ja joskus pitääkin – niin busineksessa kuin politiikassakin – mutta samalla on oltava rehellinen sekä itselleen että muille. Imago rakentuu intuitioista, jotka syntyvät useimmiten siitä mitä teet – tai ymmärrät jättää tekemättä. Ja ellei yrittävä ihminen sitä ymmärrä, ei hänellä pian ole jäljellä paljoakaan tekemistä.