Paikkaansa pitamatonta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä suomenkielinenpalvelutoimisto
suomenkielinenpalvelutoimisto Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.08.2010
Kirjoituksia: 13
Vastauksia: 3381

tietoa annat …

”- yhtiön muut osakkaat, keitä ovat ja ovatko suorittaneet oman osansa? Tulevatko myös jatkossa suorittamaan? Esp. Asuntoyhtiössä maksamattomat vastikkeet peritään yhtiön muilta osakkailta yhteisvastuullisesti. Loiseläjältä voi olla ylivoimaisen vaikeaa saada omansa takaisin – eikä häätökään välttämättä onnistu.”

1. Ei ole olemassa ”osakkeita” eika ”osakkaita” eika ”asunto-osakeyhtioita”

2. Kukaan ei maksa toisen kiinteiston rasteja eika maksuja.

3. On melkein mahdotonta haataa omistajaa omasta kiinteistostaan.

4. Kiinteiston aiheuttamia rasteja ja velkoja haetaan oikeudessa, ei siis maksateta toisilla omistajilla,
ja oikeuden paatoksen jalkeen jos ei maksua tule, kiinnitetaan ne asunnon paalle velaksi. Asunnon voi tietyssa vaiheessa sitten ulosmitata/pakkohuutokaupata oikeusteitse.

Jos joku ei maksa vastikkeita niin on hyvä heti kovistella isännöitsijää, jotta laitaa prosessin liikkeelle. Ymmärtääkseni loppupeleissä asunto voi tulla taloyhitölle haltuun ja sitä kautta sitten tulee rahat. Mutta samoinhan toimii suomalainenkin as oy. Jos joku ei maksa, niin vastikkeet nousee. Sitten joskus saadaan alennusta kun saadaan perittyä. Prosessi vaan on Suomessa nopeampi.

En tieda Suomen prosessista mutta Espanjassa asia ei toimi nain , voit lukea Ley de Propiedad Horizontal -lain jossa asia on lainmukaisesti maaratty.

”Isannoitsija” jota Espanjassa ei ole, ei laita mitaan prosessia omin toimin alkuun vaan sita varten pidetaan omistajien kokous jossa asia paatetaan. Omistajayhteison (Comunidad de Propietarios) presidentti vastaa kokouksesta ja siita asia viedaan eteenpain.

Voiko velallisen asunto tulla omistajayhteison (Comunidad de Propietarios) haltuun , taloyhtioitahan ei ole, on hyvin kyseenalainen juttu, ja oikeusprosessin jalkeen edessa on yleensa pakkohuutokauppa tai jos velat ovat vahaiset asunnon arvoon nahden on paras kuten edella sanoin kiinnittaa ne asunnon paalle , tama kaikki siis oikeuden paatoksella.

Ennen oikeusasteelle menemista kaytetaan yleensa ensin ; sopimista, osamaksu ehdotusta ym. Oikeuskulut taas maksaa velallinen.

Muitten omistajien maksut ei nouse naissa tapauksissa. Se on laitonta.Eika kiinteiston omistajalla ole yhteisvastuuta kun ei myoskaan yhteista velkaa vaan ”yhteinen” velka on asunto/kiinteisto kohtaista.

Taas ”isannoitsijaa” tassa tapauksessa talon presidenttia ei kannata ”kovistella” koska han tietaa tarkkaan miten asia pitaa lain mukaan hoitaa, taas pyytaa omistajien kokousta voi pyytaa kuka tahansa omistajista.

Kaikilla omistajilla on velvollisuus toimia talon presidenttina vuoron peraan joten han ei ole ammattilainen vaan aina yksi omistajista kerrallaan.

Tama asia koskeen kokoukseen pyytamista, sen kuuluttamista lain mukaan , oli ne kasiteltavat asiat mita tahansa yhteisia asioita.

”Tulevatko myös jatkossa suorittamaan?” Tata pitaa varmaan kysya ennustajalta. (Kysy kuuluuko ennustajien liittoon, silla Suomessahan varmaan kaikki ennustajat kuuluvat?)

Sinulla ei omistajana (vaikka suunniteilla oleva osto) ole minkaanlaista oikeutta pyytaa muilta omistajilta mitaan heidan henkilokohtaisia tietoja; koulutus, siviilisaaty, tyopaikka, rikos, palkka, velka, laina ym. tietoja.

Voit pyytaa ainoastaan ostoaikeissa kyseisen asunnon velkatiedot, Cuota de Comunidad ja yhteisia tiloja varten suunnitellut ja maksamatta olevat ”Derramas”.

Ja mahdolliset kiinteistoon kiinnitetyt velat.

”Ymmärtääkseni loppupeleissä asunto voi tulla taloyhitölle haltuun ja sitä kautta sitten tulee rahat.”

Miten voi saada toisen omistaman kiinteiston ”haltuunsa” ja saada siita viela puristettua rahaa?

Kiinteisto pitaa omistaa etta sen saada muutettua euroiksi, hallussa olevaa omaisuutta ei voi myyda, sen pitaa olla omistettua omaisuutta.